Roşii cu porumb
Ingrediente: 500 g roşii mici, 250 g porumb, 100 g maioneză, 50 g muştar, sare, piper, o legătură de mărar.
Mod de preparare: se taie roşiile şi se scobesc de miez. Acesta se amestecă cu porumbul, maioneza şi muştarul, apoi se adaugă sare şi piper. Cu acest amestec se umplu jumătăţile de roşii şi se pun în frigider, pentru a fi servite reci.
Roşii cu vinete
Ingrediente: o vânătă mare, două cepe, 3 linguri ulei, 6 roşii, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: se coace vânăta, după ce s-a curăţat şi s-a scurs de zeamă se pasează, apoi se amestecă cu ulei. Se adaugă ceapa, sarea şi piperul. Roşiile se scobesc de miez, iar înăuntru se pune salata de vinete.
Cartofi copţi cu brânză
Ingrediente: 5 cartofi mari, 250 g brânză, o linguriţă de chimen, sare, ulei, două legături de mărar.
Mod de preparare: cartofii se spală şi se ung cu puţin ulei, apoi se pun în cuptorul fierbinte. După ce s-au copt şi aproape s-au răcit, se crestează pe mijloc, pentru a se face loc amestecului din brânză, mărar, chimen şi sare.
Cartofi copţi cu salată
Ingrediente: 10 cartofi mari, doi morcovi, 200 g maioneză, sare, piper după gust.
Mod de preparare: cinci cartofi fierţi şi morcovii, tot fierţi, se toacă mărunt şi se amestecă, apoi cu maioneza, sarea şi piperul. Cu această compoziţie se umplu ceilalţi cinci cartofi, care au fost copţi în prealabil, apoi crestaţi pe mijloc.
Ardei cu carne şi orez
Ingrediente: un kilogram decarne tocată amestec (vită şi porc), 3 cepe, 100 g orez, 12 ardei graşi, 300 g roşii, 250 ml suc de roşii, 150 ml ulei, o legătură de mărar, sare, piper.
Mod de preparare: carnea, orezul fiert şi ceapa tocată şi călită se amestecă, apoi se adaugă sare, piper şi mărar. Ardeii se curăţă, se scot cotorul, seminţele şi vinişoarele interioare. Se spală bine şi se lasă la scurs. Se umplu apoi cu amestecul de carne, iar deasupra se pun felii de roşii. Se aşază într- un vas, se adaugă uleiul şi sucul de roşii şi se dau la cuptor.