Mergi direct la conținut »
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe > VIDEO/Moment absolut inedit în România. Artistul Hamid Katrib și-a distrus opera într o secundă

VIDEO/Moment absolut inedit în România. Artistul Hamid Katrib și-a distrus opera într o secundă

Un eveniment în premieră în România a avut loc, ieri seară, într-o fabrică părăsită din București. Artistul româno-libanez Hamid Katrib a distrus într-o secundă o operă de artă la care lucra de luni bune. Momentul a fost unul absolut inedit. 

De Radu Țuțulan,

Într-un spațiu neconvențional, o expoziție neconvențională. În cadrul vernisajului numit Big Bang, pictorul și arhitectul româno-libanez Hamid Katrib a prezentat, pe lângă tablourile sale originale,  o instalație spectaculoasă – ”The End” – construită din sute de pahare de sticlă , de 3 metri și jumătate înalțime, așezate pe un soclu de marmură. Pe care artistul a distrus-o, sub ochii uimiți ai invitaților.

Sticla e fragilă și transmite ideea de efemer, iar decorul pe care l-am ales pentru desfășurarea evenimentului, fabrica abandonată, e pentru mine o pânză curată, goală pe care pot s-o transform, sa-i dau aspectul pe care îl doresc” a declarat Hamid pentru Libertatea.

Tablourile expuse în jurul lucrarii centrale, toate pictate de artist, sunt ”legate cu un fir roșu” între ele și reprezintă practic ”o arhitectură”. Un mod ingenios în care Hamid Katrib și-a legat cele două profesii, aceea de arhitect cu cea de pictor.

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania
Recomandări

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania

 

La ora 22,00 fix, frumoasa construcție formată din pahare, vaze, platouri și alte obiecte de sticlă, unele foarte valoroase, altele doar cu valoare sentimentală pentru artist, s-au făcut țăndări într-o secundă, lovita de un gong. Spectacolul a fost complet: înainte de BIG BANG, câțiva dansatori au tensionat atmosfera, învîrtindu-se sacadat în jurul construcției de sticlă. Muzica a contribuit și ea la momentul spectaculos.

Ciudat, cumva trist, dar optimist. Aplauzele au fost pe măsură.

Hamid Nicola Katrib este unul dintre cei mai apreciați arhitecți tineri din România. Mama lui e româncă, de loc din Bacău. Oraș unde Hamid s-a născut, în 1982. A copilărit și a învățat, mai apoi, în Liban.  A studiat la Collège Notre-Dame du Balamand, absolvind apoi Facultatea de Arhitectură de interior /Académie Libanaise des Beaux-Arts (ALBA) din Beirut. Și-a definitivat studiile prin masterul în arhitectură de interior, obținut în 2006 la aceeași Académie Libanaise des Beaux-Arts,  cu distincția “majeur de promotion”.În 2016 s-a întors în România pentru un job și a rămas ” pentru totdeauna”.

CITEȘTE ȘI

Câţi bani primeşte Simona Halep dacă va câştiga turneul de la Roland Garros 2018

Cum arată Sloane Stephens, adversara Simonei Halep din finala de la Roland Garros / GALERIE FOTO&VIDEO

10 ani de la victoria junioarei Simona Halep la Roland Garros. Cum arată Elena Bogdan, învinsa din finală

Close
Închide
  Close