MENIU CAUTĂ
18 Ian. 2018 19:38

Romeo, eroul din Satu Mare care a salvat viața unei tinere. I-a donat o parte din ficat

Distribuie

Un tânăr și-a donat o parte din ficat unei necunoscute. Romeo Kulcsar, de 23 ani, din Tășnad, județul Satu Mare a salvat viața unei tinere necunoscute pentru el, Marcuș Anett, în vârstă de 24 de ani, din Chereușa, același județ.

'Am venit anul trecut in concediu și am auzit de cazul lui Anett… Apoi i-am zis ca ii dau eu, deși nu știam nici ce grupa de sânge am! Când e vorba sa salvezi o viața nu stai sa calculezi cât curaj ai… Am dat declarație la notar că de buna voie și neforțat de nimeni fac gestul asta… Dacă eu eram in locul ei și mie mi-ar fi plăcut sa ma ajute cineva!', a precizat Romeo, pentru satumarenews.ro

Iată cum descrie un prieten al lui Romeo, Cristi Irimuș, această frumoasă și emoționantă lecție de viață: 'Anett a avut din păcate o ciroză hepatică autoimună, mai exact a moștenit o celulă moartă la ficat… Romeo, fiind într-o vizită pe-acasă, din Danemarca (locul unde acesta era la muncă), a auzit de cazul Anettei și i-a sărit imediat în ajutor! Neștiind dacă grupele sanguine le potrivesc sau nu! PUR ȘI SIMPLU I-A SPUS CA ÎI DONEAZĂ EL! Și-au avut noroc! Din noiembrie colindă' spitalele ca să le coincidă toate probele… A fost totul în regulă! Așa că ieri, 17.01.2018, ziua cea mare a sosit! După o operație de 8 ore, la Spitalul Fundeni din București, Romeo i-a donat Anettei o bucățică din ficatul lui! Operația a reușit, iar cei doi sunt bine! Au dorit să vă mulțumească tuturor pentru susținere și ajutor!', scrie pe pagina sa de socializare, Cristi Irimuș.

Și, legat de acest domenu medical, iată mesajul profesorului Irinel Popescu la moartea lui Thomas Starzl, părintele transplantului de ficat.

FOTO: satumarenews.ro


CITEȘTE ȘI…

GALERIE FOTO/ Oymyakon, cel mai friguros loc de pe Pământ. S-au înregistrat temperaturi de minus 71,2 grade (VIDEO)

Soția lui Adrian Daminescu, mesaj plin de durere la 15 ani de la moartea fostului partener de viață


 

Comentarii