MENIU CAUTĂ
04 Oct. 2008 19:18

Unde îţi pui hainele de vară?

Distribuie

Libertatea te învaţă să faci ordine în şifonier

A venit frigul şi vrei să ai la îndemână îmbră­că­mintea mai groasă, dar îţi este greu să o găseşti prin dulapurile pline de bluziţe, fustiţe şi cămăşuţe? Nu ştii unde să pui hainele subţiri pe care nu le mai fo­loseşti, ca să nu ocupi mult spaţiu? Atunci este indicat să îţi faci puţin timp pentru a-ţi reorganiza garderoba. Iată ce este bine să ştii în acest caz.

3774-95294-10utila1.jpg

Scoate hainele pe care le ai în şifonier şi  sortează-le. Separă ce e gros de ce e subţire.

Hainele subţiri, pe care nu le vei mai pur­ta până la anul, trebuie spă­­­la­te şi căl­­­­cate.

Grupea­ză-le apoi (pan­­­­­­ta­lo­ni cu pantaloni, cămăşi cu cămăşi etc.) şi începe să le împachetezi.

La ambalare poţi fo­losi pungi de depozi­tare vidabile, care se găsesc în comerţ. Vi­da­rea se fa­ce printr-un ventil, folo­sind aspiratorul, iar con­­­ţinutul e împache­tat fă­ră aer şi e protejat de ume­­zeală, molii, praf şi mu­ce­gai. În plus, se eco­no­mi­seşte spaţiu.

Dacă nu ai astfel de pungi, este bine să pui toa­te hainele de vară pe rafturile de sus ale şi­fo­nie­rului, îm­­preună cu câteva produse de în­de­păr­tare a moliilor.

Curăţă foarte bine rafturile şi a­şază apoi, în faţă, în compartimente sau pe u­­meraşe obiectele groa­se de ves­ti­men­­taţie, în func­ţie de tipul materialului din care sunt confec­ţio­na­te: cele din fibre na­tu­rale se­pa­rat de cele artificiale sau din piele ori blană.

Nu păstra niciodată obiectele vestimentare în locuri unde este u­mezeală sau lumină, deoarece astfel fibrele se pot decolora.

Pantofii de vară trebuie şi ei curăţaţi şi us­caţi bine înainte de a fi depozitaţi într-un pan­tofar închis ermetic sau în cutii. 

Comentarii