Dispute în timpul călătoriilor desfășurate în timpul nopții sau în cursul dimineții. Între 6 iulie, după ora 07:26′, și dimineața zilei de 8 iulie, posibile chestiuni administrative sau juridice (procese, litigii, expertize, activități notariale, proceduri legale) privind statutul unei case, a unui teren, a unor proprietăți sau ale unei averi, în general, deținute de un nativ în nume propriu sau în regim de coproprietate ci unul sau mai mulți membrii de familie.

Între 8 iulie, după ora 09:07′, și 10 iulie, la prânz, nevoie de relaxare, atitudine îngăduitoare față de unele slăbiciuni ale partenerului sufletesc ori dorința de a nu „întinde coarda” pe fondul unor divergențe afective care persistă în relația lor sentimentală.

9 iulie este o zi specială prin conjuncția Mercur/Marte la 4° 25′ Leu, intrarea planetei Mercur în mișcare aparent retrogradă și, mai ales, prin opozițiile semnificative între Soare, Nodul Nord al Lunii/Saturn, Nodul Sud al Lunii pe direcția celor două case ale banilor care pot sublinia o problemă financiară sau pot indica, din ce cauză nativii nu pot rezolva respectiva problemă.

Între 10 iulie, după ora, 12:29′, și 12 iulie după-amiaza, trecătoare chestiuni organice provocate de o infecție, mai veche sau mai nouă, ori de o problemă stomatologică. Din 12 iulie, după ora 18:05′, se conturează ipostaze oficiale sau implicații juridice (anchete, depoziții, procese, litigii cu instituțiile statului ).

În preajma zilei de 12 iulie, posibilitatea de a face o „descoperire”, de a afla un aspect de viață sau o explicație care îi va tulbura sau îi va revolta. Tendință astrală, ca Gemenii să-i trateze „de sus” pe unii dintre cei cu care vor intra în dialog.