MENIU CAUTĂ

Vacanță de Paște în satele artiștilor de pe Coasta Amalfitană (PUBLICITATE)

Distribuie

Când te gândești la Coasta Amalfitană îți vin în minte imaginile din filmul de dragoste ”Sub soarele Toscanei”, dar și acordurile scânteietoare din piesele recitate de Laura Pausini sau Adriano Celentano. Parcă simți deja golul din stomac care se formează atunci când traversezi spectaculosul drum Nastro Azzuro, ce șerpuiește pe lângă marea ca safirul și pereții carcaroși pe care stau cocoțate vile pastelate...

Coasta Amalfitană este una dintre cele mai încântătoare și romantice destinații din lume și pe care ai ocazia inedită să o explorezi într-un circuit de Paște și 1 Mai, de la Europa Travel, profitând de tariful special de 649 euro/persoană! În acest tur de 10 zile vei putea vizita și alte orașe încântătoare din Italia: de la Bari la Napoli și din Roma la Veneția, incluzând aici și câteva excursii opționale pe Insula Capri, Vezuviu, Pompeii și Herculaneum.

Așezări desprinse din povești

În prima parte a circuitului vei face o plimbare în orașele Alberobello și Matera, încântătoare și ciudate în același timp – ce fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Satul Trolilor este supranumit astfel datorită căsuțelor trulli cu acoperișuri din piatră ce prezintă diverse însemne pline de simbolistică, în timp ce Matera este cea mai importantă așezare troglodită din Europa.

Napoli este cel mai dinamic oraș din cizma italiană despre care Goethe spunea că poți să mori după ce-l vezi, adunând în centrul istoric peste 300 de monumente de patrimoniu de la palate regale la catedrale gotice și baroce. Așezat fix pe malul Golfului Napole, păzit îndeaproape de bătrânul Veziviu, Napoli este un excelent punct de plecare spre Capri, Ischia, dar și orașele antice Pompeii și Herculaneum, pe care le poți explora opțional de la Europa Travel.

Regiunea care te inspiră!

Poarta de intrare pe Coasta Amalfitană este Sorrento – orașul lămâilor și al sirenelor, scăldat de soare 300 de zile pe an, unde numeroși pictori, scriitori, compozitori și interpreți și-au găsi inspirația.

Simte dulcele stil italian descoperind cele mai pastelate așezări de pe coasta spectaculoasă a Mării Tireniene, într-un tur opțional de la Europa Travel. Amalfi este orașul principal, un adevărat mozaic de culoare cu un impresionat Dom gotic și o piață unde s-a concentrat exotismul maur.

De aici drumul continuă cu descoperirea celui mai boem dintre locuri, Positano care a fost clădit în formă de amfiteatru pe un deal luxuriant cu vederi de neuitat spre mare și Ravello, o așezare tihnită cu vile elegante pictate în cele mai vesele culori, ca un caleidoscop…

Orașe pastelate din Italia

Circuitul de la Europa Travel continuă cu tururi pietonale și panoramice în cele mai populare orașe din Italia – ținutul zâmbetelor. Magnifica Roma – Cetatea Eternă, Orașul de pe 7 coline ce adună peste 7 milioane de vizitatori pe an. Bijuteriile Imperiu Roman captivează și astăzi privirile călătorilor din toată lumea. Vezi aici cel mai de seamă dintre amfiteatrele romane– Colosseumul, urcă pe Dealul Palatin unde se întinde captivantul Forum Roman, unde Împrații Traian și Hadrian își sărbătoreau victoriile și aruncă un bănuț în cea mai fotografiată fântână – Fontana di Trevi.

Călătoria de la Europa Travel continuă cu o plimbare romantică cu gondola pe canalele Veneției, trecând pe sub Puntea Suspinelor, regăsește-te spiritual în orașului Sfântului Francis în Assisi și admiră peisajele din orașul-cetate San Marino, o enclavă în nord-estul Peninsulei Italice.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Paste Coasta Amalfitana – tarif: 649 euro/persoana, 1 noapte cazare ferry+8 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, bonus: masa festiva de Paste, transport autocar, vizite la Alberobello, Matera, Assisi, San Marino, Venetia, ghid. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii