De Oana Dușmănescu,

Vânzătorul de visuri. Chemarea (Augusto Cury, Editura Trei)

Cartea de față îți insuflă, pe lângă un anume misticism, mult optimism, multă imaginație. Un tip enigmatic deține forța de a schimba destinele oamenilor din jurul lui. Cei care cad în vraja lui, care-i ascultă poveștile se pomenesc atinși în feluri profunde și magice de superputerea lui. Sunt fermecați și zguduiți de prezența lui și schimbările decurg apoi aproape firesc, dacă nu punem la socoteală faptul că bărbatul este un strop vrăjitor.

Oamenii pe care îi ajută fac parte din categoria celor care, dintr-un motiv sau altul, și-au uitat dorințele și țelurile în viață, ca un paramedic venit dintr-un univers paralel care resuscitează cele mai ascunse pasiuni, obiective, vise și visuri. De fapt, vânzătorul de visuri îi face pe oamenii pe care-i întâlnește și care au nevoie de el să privească înăuntrul sufletului lor și să-și trateze propriile suferințe tainice.

Îl veți îndrăgi cu siguranță pe acest psihoterapeut romantic și fermecat, care te va face cu siguranță să te gândești cum îi poți sprijini pe alții să-și atingă fericirea și să crezi din nou în menirea și în drumul tău prin lume.

Varșava (Ana Donțu, Editura Nemira)

Literatura românească, prin numeroasele sale voci, vine mereu cu surprize. Una dintre cele mai plăcute este volumul de față, care te izbește cu o colecție de orori scrise și descrise cu o naturalețe aproape cinematografică.

Un singur personaj care capătă mai multe forme și identități este firul ce leagă cele opt povestiri, pe care nu vă sfătuiesc să le citiți dacă sunteți singuri acasă. Fiorii horror le înlănțuie și le face să curgă laolaltă. Fie că e vorba despre o fetiță cu o splendoare diabolică, fie de un bal care se preschimbă într-o sinucidere în masă. Universul creat de Ana Donțu împinge limitele inventivității literare a genului și le redefinește, purtându-și cititorul spre cele mai teribile temeri si coșmaruri ce ne bântuie pe mulți dintre noi.

Este o carte stranie? Da, cu siguranță. Merită citită? Desigur, mai ales de cei care adoră să-și ia un pic de adrenalină din lecturi și filme sinistre. Te face să te întrebi care poveste te-ar înspăimânta cel mai tare dacă te-ai trezi în mijlocul ei. Din care ai putea scăpa, cunoscându-te. Din care nu.

Citeşte şi:

Circulara nr. 20 | La 30 de ani de la Revoluție, Teodor Meleșcanu răspunde despre morții de la Timișoara tot după indicațiile primite în 1989!

Camera ascunsă | Imagini revoltătoare la Spitalul Floreasca. Se spală cu acelaşi mop şi înăuntru, la UPU, dar și în zonele unde se fumează. Reacția spitalului

Facturi umflate cu contracte inventate. Zeci de oameni au mers la Poliţie să acuze că Telekom le-a falsificat semnătura

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni