De Petre Dobrescu,

Asociată până acum cu destrămarea căsniciilor sau cu maturizarea copiilor și plecarea lor de acasă, criza vârstei de mijloc, un soi de depresie, ar putea avea cauze genetice.

Prof. David Blanchflower de la Dartmouth College (New Hampshire, SUA), economist la bază, a comparat date referitoare la relația dintre vârstă și nivelul de satisfacție/fericire din 132 de țări. Concluzia?

47,2 ani

e vârsta la care suntem cel mai nefericiți.

Atunci ne simțim cel mai nasol. Suntem în punctul cel mai jos a ceea ce Blanchflower numește “curba fericirii”. Conform studiului său, fericirea, de-a lungul vieții, scade și crește urmând forma literei U, iar baza literei s-ar atinge, în medie, la 47,2 ani, scrie telegraph.co.uk.

Profesorul a mai descoperit că și primatele traversează o perioadă asemănătoare. Asta l-a determinat să concluzioneze că depresia pe care noi o numim “criza vârstei mijlocii” e o “constantă universală” și ar putea avea cauze genetice.

Citeşte şi:

Ministrul Muncii anunţă amânarea intrării în vigoare a dublării alocaţiilor: „Se va putea opera la rectificarea bugetară din iulie”

Ministerul Sănătății face anchetă după dezvăluirile Libertatea privind mituirea medicilor de către compania farmaceutică KRKA

Adevărul despre pensionarea la 70 de ani. Patru lucruri care se dezbat în societate și care ascund adevărata problemă

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism