Descoperă lucruri interesante despre Volga, cel mai lung fluviu din Europa:

Unde se află Volga, cel mai lung fluviu din Europa

Râul Volga este situat în Rusia și este cel mai lung fluviu din Europa și cel mai mare în ceea ce privește debitul de apă. De asemenea, Volga este al 19-lea cel mai lung fluviu din lume ca lungime.

Râul Volga a fost folosit pentru transportul prin Rusia de secole, iar bazinul său de apă a găzduit multe culturi care datează din civilizația proto-indo-europeană.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Volga își are izvorul în dealurile Valdai, la nord-vest de Moscova, capitala Rusiei. Curge în general spre sud, spre Marea Caspică. Canalele și alte râuri leagă Volga de Marea Baltică, Marea Albă, Marea Azov și Marea Neagră.

Volga – cel mai lung fluviu din Europa

Volga primește aproximativ 60% din apă din topirea zăpezii. Restul apei provine din surse subterane și din precipitații. Volga obișnuia să inunde în timpul primăverii. Astăzi, barajele și lacurile artificiale numite rezervoare își stochează apa și previn inundațiile.

Volga este importantă pentru economia Rusiei. Centralele electrice de la rezervoare folosesc râul pentru a produce energie electrică. Bărcile de pe Volga transportă mai mult de jumătate din mărfurile expediate în Rusia. Materialele de construcție, inclusiv lemnul, reprezintă majoritatea transporturilor. Multe bărci de pasageri folosesc, de asemenea, Volga.

Delta Volgăi – cel mai mare estuar din Europa

Delta Volgăi are o lungime de aproape 160 km și cuprinde peste 500 de canale și numeroase râuri mai mici. Este cel mai mare estuar din Europa și este singurul loc din Rusia unde se pot întâlni specii de pelicani, flamingo și lotisi.

Bogăția văii râului permite producerea de mari cantități de grâu sau alte cereale. În valea Volgăi se găsește o industrie petrolieră importantă. Printre resursele minerale care se găsesc aici sunt gazele naturale, sarea și carbonatul de potasiu.

Curiozități despre Volga, cel mai lung fluviu din Europa

  • Cuvântul „Volga” este derivat dintr-un cuvânt slav care înseamnă „umiditate, umezeală”.
  • Râul Volga este adânc și atât de lat în unele zone încât nu poți vedea peste râu în anumite locații. Îngheață timp de aproximativ trei luni în timpul iernii în fiecare an.
  • Bazinul hidrografic al râului Volga (zona de teren drenată de râu) are o suprafață de 532.821 mile pătrate și include cea mai mare parte a Rusiei de Vest.
  • Principalii afluenți ai râului Volga sunt râul Kama și râul Oka. Există aproximativ 200 de alți afluenți care se unesc cu râul Volga de-a lungul traseului său.
  • Principalele orașe prin care trece râul Volga includ Astrakhan, Volgograd, Saratov, Samara, Ulyanovsk, Kazan, Nijni Novgorod, Yaroslavi și Tver.
  • Au fost construite multe rezervoare mari de-a lungul râului Volga, oferind o sursă de hidroelectricitate și pentru irigarea culturilor.
  • Rezervoarele construite în epoca sovietică includ lacul de acumulare Ivankovo, lacul de acumulare Uglich, lacul de acumulare Rybinsk, lacul Gorki, lacul Ceboksary, lacul Kuybyshev, lacul Saratov și lacul Volgograd.
  • Râul Volga are 10 baraje pe traseul său.
  • Podul suspendat care traversează râul Volga din Tver a fost construit între 1897 și 1900. A fost deteriorat în timpul războiului și a fost reparat în 1947. În 1980 a fost reconstruit.
  • Râul Volga a fost avariat din cauza nivelurilor ridicate de poluanți deversați în apă, inclusiv substanțe chimice din industrie. Se estimează că 10 miliarde de metri cubi de deșeuri sunt aruncați în râul Volga în fiecare an de miile de fabrici situate pe malurile acestuia.
  • Râul Volga găzduiește mulți pești mari sturioni, care sunt recoltați pentru caviarul lor (ouă de pește). Caviarul este o delicatesă rusească.
  • Fluviul Volga de la Volgograd a fost locul uneia dintre cele mai mortale bătălii din al Doilea Război Mondial, numită Bătălia de la Stalingrad.
  • Fluviul Volga este împărțit geografic în trei părți, inclusiv Volga de Jos, Volga de Mijloc și Volga de Sus.
  • Deoarece fluviul Volga nu cade mult de la izvor până la gura sa, curge mai lent decât multe râuri de lungimea sa. Se estimează că 60% din drenajul râului Volga provine din topirea zăpezii.
  • Multe rezervoare de-a lungul râului Volga, cel mai lung fluviu din Europa, ajută la controlul inundațiilor.
  • Folga, cel mai lung fluviu din Europa, este important din punct de vedere simbolic pentru poporul rus. Este denumită Mama Volga și este prezentată în folclorul, cântecele și poveștile rusești.

Urmărește-ne pe Google News