MENIU CAUTĂ
07 Iun. 2018 17:15

Zilnic, este depistat cel puțin un vasluian cu afecţiuni psihice (DSP)

Distribuie

Un raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) arată că, zilnic, este depistat cel puțin un vasluian cu afecţiuni psihice. Astfel, un număr de 141 de persoane din judeţul Vaslui au intrat, în primul trimestru al acestui an, în evidenţele DSP cu afecţiuni psihice.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, în fiecare zi este depistat cel puţin un pacient cu astfel de afecţiuni. Află ce sunt bolile psihice, cum le recunoaștem și cum se tratează. Apropo de asta, știai că Dependenţa de jocuri video a fost inclusă pe lista afecţiunilor mintale?!

„În primul trimestru al anului 2018, au intrat în evidenţele noastre un număr de 141 de cazuri noi de bolnavi cu diverse afecţiuni psihice. Ponderea cea mai mare a cazurilor se înregistrează în mediul rural, unde au fost depistate 95 de persoane . În prezent, în judeţul Vaslui sunt în evidenţă 11.377 de bolnavi cu afecţiuni psihice. Din totalul pacienţilor, 6.681 sunt din mediul rural’, a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Topliceanu, citată de Agerpres.

Din totalul îmbolnăvirilor, o pondere semnificativă este reprezentată de psihozele alcoolice, în primul semestru fiind luaţi în evidenţe un număr de 62 de vasluieni cu această afecţiune.

De altfel, recordul la femeile agresate de soți este în Vaslui, iar la baza scandalurilor stă consumul excesiv de alcool.

Conform DSP, numărul cazurilor noi de boli psihice se menţine la nivelul anului trecut.

Autorităţile sanitare afirmă că, în cele mai multe cazuri, monitorizarea persoanelor cu afecţiuni psihice este dificilă, mai ales din cauza faptului că bolnavii nu respectă tratamentul prescris de medici, dar şi fiindcă cetăţenii nu conştientizează că au probleme de ordin psihic şi nu se prezintă la un specialist.


Citește și: REPORTAJ/Un comisar de la Investigații Criminale e îndrăgostit de orhidee, iar pasiunea lui e cam…derutantă pentru infractori: ”Mi-a zis unul că, dacă tot am așa suflet bun, să nu-l bag la pușcarie!”


 

Citește mai multe despre afectiuni hepatice, dsp, judetul vaslui, Studiu și Vaslui pe Libertatea.

Comentarii