De Camelia Diaconu,

Ziua internațională a animalelor – istoria unei zile de acțiune pentru drepturile animalelor

Scriitorul publicist german Heinrich Zimmermann, apărător înfocat al drepturilor animalelor, a avut inițiativa de a înființa această zi, ziua mondială a animalelor. Prima ediție a sărbătorii a fost gândită pentru data de 24 martie 1925 și consta în organizarea mai multor expoziții și discursuri găzduite de Palatul Sportului din Berlin. Evenimentul a strâns peste 5.000 de participanți și a fost programat pentru data de 4 octombrie, dar nu s-a găsit un spațiu suficient de încăpător disponibil. Aceeași situația a rămas până în anul 1929, atunci când, în premieră, ziua internațională a animalelor a fost stabilită pe data de 4 octombrie.

  • După acest eveniment, la scurt timp ideea lui Zimmermann de a promova drepturile animalelor a început să fie acceptată și promovată și în afara granițelor Germaniei, mai ales în Elveția, Austria și Cehoslovacia.

Ziua Internațională a animalelor a devenit în mod oficial zi mondială dedicată drepturilor animalelor începând cu luna mai 1931, atunci când inițiativa a fost adoptată în cadrul Congresului Internațional pentru protecția animalelor, desfășurat în Florența.

Ziua internationala a animalelor
Ziua internationala a animalelor

4 Octombrie – sărbătoarea Sfântului Francisc de Assisi

Francisc de Assisi este fondator al ordinului Franciscan și protector ceresc al mediului și implicit animalelor. Data de 4 octombrie reprezintă și sărbătoarea Sfântului care, conform legendei, avea puterea de a învăța și dojeni animalele, ba chiar de a îmblânzi lupii doar cu vorbă bună. Francisc de Assisi a murit la data de 4 octombrie 1226.

Prima lege pentru protecția animalelor s-a numit “Martins Act”, lege ce a fost votată de Parlamentul britanic la 22 iulie 1822.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

Evenimente desfășurate de ziua internațională a animalelor

În Târgu-Mureș, de ziua internațională a animalelor, toți iubitorii de animale sunt invitați la Grădina Zoologică din oraș, acolo unde se organizează “Marșul Trotinetelor”, începând cu ora 16:00. De asemenea, tot în cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea vedea cum sunt hrănite felinele și vor putea afla mai multe informații utile despre animale.

În Brașov, tot la Grădina Zoologică vor fi organizate tururi ghidate unde vizitatorii vor putea afla informații prețioase despre animalele din interior.

La câteva minute de București vei găsi Ferma Animalelor, locul unde copiii pot descoperi povestea mai multor animale, dar se și pot juca cu el și pot învăța elemente esențiale ce țin de buna creștere a animalelor.Citește și

Citește și:

Când sărbătorim ziua internațională a câinelui;

Când sărbătorim ziua internațională a pisicii.

Sursă foto: 123rf.com

Citeşte şi:

Ziua internaţională a pisicii – când sărbătorim cel mai popular animal de companie din lume

Ziua Internațională a câinelui – Astăzi celebrăm cel mai bun prieten al omului

Cele mai tari trucuri prin care să-ți dezveți cățelul de obiceiurile proaste

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!
GSP.RO

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism