MENIU CAUTĂ
01 Dec. 2017 12:00

Previziuni Urania pentru perioada 2-8 decembrie 2017. Lună Plină în Gemeni

Distribuie

Berbec

În ziua de 2 decembrie preocupări bănești născute din situații complicate, greu de rezolvat pe termen scurt; uneori, bunele lor intenții se vor lovi de tendințele ascunse ale unor persoane care le pun „bețe-n roate'. Nemulțumiți de felul în care se desfășoară un proiect (afacere, demers, interes de natură materială) unii Berbeci vor fi tentați să caute căi ocolite pentru a-și atinge scopul. Între 2 decembrie, după ora 23:21′, și 4 decembrie seara, bună comunicare atât cu cei apropiați cât și cu cei aflați la distanță, scurte deplasări în țară sau în străinătate, vești sau relații susținute cu reprezentanții oficiali ai unor instituții. Dialogurile pot fi animate sau chiar aprinse, alunecând spre dispută și exagerare (subiectivism, individualism, vedetism, atitudine ostentativă). În ziua de 3 decembrie va avea loc faza de Lună Plină în Gemeni care va da acestor sectoare o dinamică specială: posibilă noutate sau eveniment asociat (provocat?) de o declarație sau o situație specială care le va produce o impresie puternică și-i va determina să treacă la acțiune. Între 4 decembrie, după ora 22:37′, și 6 decembrie seara, preocupări casnice, motive de îngrijorare cu privire la starea gospodăriei sau a unui aspect de viață domestică. Neînțelegeri cu rudele în privința administrării unui bun; ostilitate și rea-voință, inițiative venite din partea familiei care-l descumpănesc pe nativ. Între 6 decembrie, după ora 22:38′, și 8 decembrie viața afectivă intensă, patimi și furtuni sentimentale, dorință de a trăi din plin plăcerile vieții; aventurism și extravaganță. Aspect bun pentru cei care desfășoară activități sportive. În preajma zilei de 5 decembrie, unii nativi, timizi, fără experiență de viață, tineri la început de drum, vor lua o decizie importantă pe fondul unei judecăți oneste, lucide și corecte. Alții pot da dovadă de curaj și implicare în susținerea unei cauze drepte. 

Taur

În ziua de 2 decembrie, nevoia de stabilitate va fi sporită în urma provocărilor lansate de Jupiter, în tranzit prin casa a VII-a. Relațiile parteneriale vor fi șubrede și vor scoate la iveală nereguli de gândire și acțiune. Nativii ar putea fi obligați să facă un adevărat slalom printre provocările de moment și disfuncțiile mai vechi, majore, care continuă, nestingherite, să le greveze liniștea și calmul în viața de familie, în afaceri și contracte. Între 2 decembrie, după ora 23:21′, și 4 decembrie seara, mesaje legate de nevoia de a intra în normalitate cu privire la acte și documente privitoare la bani, bunuri și avantaje pe care le-au primit deja ori care întârzie, tocmai din cauza nerezolvării acestor aspecte administrative. În ziua de 3 decembrie, se va produce faza de Lună Plină în Gemeni care va accentua aceste ipostaze ori va evidenția aspecte noi. Totul se îndreaptă spre o direcție legală, totul le sugerează nativilor unde și cu ce mijloace ar trebui să acționeze ori să interpreteze situația prin care trec. Intrarea în mișcare retrogradă a planetei Mercur îi va ajuta pe Tauri să reevalueze corect starea în care se află o cauză, un dosar ori un proces de tipul partaj, ieșire din indiviziune, moștenire, pretenție materială. Între 4 decembrie, după ora 22:37′, și 6 decembrie seara, nativii vor avea destul de puțin chef să facă conversație, mai ales dacă va fi vorba de mondenități, amabilități și alte dialoguri gratuite, formale, care nu aduc spor de cunoaștere sau nu sunt utile. Între 6 decembrie, după ora 22:38′, și 8 decembrie mobilizare interioară pentru a rezolva chestiuni curente de familie ori pentru a-și impune punctul de vedere și interesul personal în relația cu rudele. Se va menține, întreaga săptămână, un factor de stres intens, cu efecte în plan organic, ce pot afecta fiziologia sistemului nervos, cerebral, cognitiv și senzorial ori a celui renal/urinar. 

Gemeni

În ziua de 2 decembrie, multe și puternice motive de indispoziție organică. Din fericire, acestea vor fi trecătoare, inegale ca intensitate și vor avea ca substrat organic o disfuncție endocrină. Între 2 decembrie, după ora 23:21′, și 4 decembrie seara, stare de încărcare energetică care îi va face pe Gemeni mobili și energici. Faza de Lună Plină în semnul lor zodiacal natal care se va produce în ziua de 3 decembrie, va accentua această stare, imprimând comportamentului lor o nuanță de agitație și de nervozitate. În plan relațional, lucrurile se pot complica prin numeroasele solicitări care vor veni spre ei (ședințe, dezbateri, negocieri, medieri, convorbiri pe chestiuni de principiu) pe fondul unui litigiu sau a unui conflict interpersonal ori a grupului de muncă și interese din care face parte. Între 4 decembrie, după ora 22:37′, și 6 decembrie seara, posibile blocaje bănești, unele obișnuite, altele majore, rezultate din disfuncțiile în regimul de plăți și/sau finanțare a unei activități instituționale sau personale; în ultima variantă ar trebui luată în calcul dorința de a fi șicanați, subminarea unui proiect comun, tactica de a-i pune pe nativi în dificultate, subterfugii la care pot recurge persoanele cu care interacționează Gemenii. Între 6 decembrie, după ora 22:38′, și 8 decembrie, Gemenii vor aborda un aer superior, autoritar, teatral; acestora le va face plăcere să „joace un rol', să facă impresie, să se impună prin gest și ton retoric ceea ce, în anumite situații, poate fi o soluție sau o tehnică, utilă lor, de influențare a opiniei; ea va fi, însă, mai puțin indicată la locul de muncă unde, utilizarea acestui „arsenal', ar putea fi taxată drept aroganță sau infatuare. Mercur va intra în mișcare aparent retrogradă și le va permite Gemenilor, timp de trei săptămâni, să reevalueze relațiile intrate în criză și să decidă ce poziție trebuie să adopte față de oameni și evenimente într-un registru demn, corect, moral sau strict juridic. 

Rac

În ziua de 2 decembrie, presiuni morale generate de revolte și tristeți. Registrul sentimental va fi vulnerabil și le va induce nativilor o stare de nemulțumire față de persoanele de la care așteaptă solidaritate și afecțiune și care nu vor fi la înălțimea exigențelor; motiv pentru care, cei născuți în zodia Racului vor deveni critici și ostili, formulând, în chip revendicativ, dezamăgirile și pretențiile. Între 2 decembrie, după ora 23:21′, și 4 decembrie seara, axa celor două case ale sănătății va solicita aparatul loco-motor, sistemul arterial, regimul hepato-biliar și cel sanguin. Posibilele modificări în regimul muncii și al salarizării, ca urmare a pretențiilor formulate de către nativi referitoare la statutul lor de angajați, se pot produce în preajma datei de 3 decembrie, când va avea loc faza de Lună Plină în Gemeni. Alte cereri, născute din dorința de a „arde' niște etape pentru a se afirma mai repede, pot fi respinse ca nejustificate sau deplasate, stârnit revolta nativilor care vor lua în calcul soluții radicale (demisie, schimbarea locului de muncă, reorientare profesională, plecare din țară, angajarea în activități pe cont propriu). Între 4 decembrie, după ora 22:37′, și 6 decembrie seara, stări speciale, generate de tranzitul Lunii prin domiciliul ei, în beneficiul nativilor, care vor primi influxuri de natură să-i motiveze și să-i mobilizeze pentru gesturi, inițiative și determinări personale. Nu toate vor fi urmate de o schimbare vizibilă din cauza crucii Cardinale realizate de Lună, Marte, Pluton și Uranus; ea va aduce în prim-planul atenției proiecte și idealuri care nu se pot rezolva din cauza acestui tip de obstrucție planetară și va sublinia nevoia ca nativii să se concentreze pe aspectele esențiale de viață. Între 6 decembrie, după ora 22:38′, și 8 decembrie, jenă financiară, imposibilitatea de a face plăți sau cumpărături curente. Racii vor alimenta starea conflictuală dintre ei și rude,

Leu

În ziua de 2 decembrie situație complicată sau, pentru unii, chiar dramatică, stârnită de un vârtej cu (pre)miză socială, publică. Mai afectați vor fi cei cu funcții și responsabilități care se vor vedea nevoiți să spună sau să acționeze într-un fel brutal, drastic, autoritar și categoric pentru a-și apăra statutul, autoritatea ori renumele și credibilitatea. Între 2 decembrie, după ora 23:21′, și 4 decembrie seara, situații efervescente care vor modifica raportul de forțe în asocieri, prietenii, apropieri umane. Uneori, acestea se vor produce cu schimburi de cuvinte „înfierbântate'. Alteori, va fi vorba doar de o enervare trăită în forul interior, Leii controlându-și, până la un punct, reacțiile, pe principiul că nu se vor pune la mintea tuturor… doar că Luna Plină în Gemeni, din 3 decembrie, ar putea risipi această capacitate de a se abține, nativii dând frâu liber mâniei și spiritul lor de dreptate. Între 4 decembrie, după ora 22:37′, și 6 decembrie seara, nemulțumiri născute din evenimentele care degradează relațiile de serviciu sau care intră în contradicție cu principiile lor de viață. Între 6 decembrie, după ora 22:38′, și 8 decembrie etapă a orgoliului personal; Leii vor avea reacții categorice și vor fi mai puțin „maleabili', adaptabili ori concilianți și cooperanți. Contextul astral al acestui răstimp va fi unul bogat, generos și complex, permițându-le nativilor să-și afirme personalitatea, talentul sau vocația, să realizeze (dacă activează în planul creației și al interpretării artistice) adevărate performanțe ori să-și pună în aplicare intențiile de viață printr-o abordare frontală, directă, fără tremolo și dubii, premize care le vor permite să evolueze conform conștiinței și idealurilor lor. Mercur, care va intra în mișcare aparent retrogradă, le va insufla dorința de a-și verifica sentimentele, de a-și reevalua investițiile afective sau proiectele personale. Cei care practică discipline sportive pot obține succese remarcabile. 

Fecioară

În ziua de 2 decembrie, idei contradictorii, revoltă a minții față de situațiile percepute de către nativ ca o presiune morală sau o constrângere exercitată asupra conștiinței de a face și de a accepta idei, soluții și inițiative cu care, pe fond, nu sunt de acord. Dialoguri dificile, marcate de crispări și reticențe. Incapacitatea de a fi sinceri și deschiși îi va obliga pe nativi să-și mascheze adevăratele convingeri prin strategii de „învăluire' și abatere a atenției ori, în absența argumentelor, a diplomației și a experienței necesare să dea frâu liber sarcasmului și ironiilor mușcătoare cu intenția de a intimida și „închide gura' unora și altora. Între 2 decembrie, după ora 23:21′, și 4 decembrie seara, nativii trebuie să țină cont depremizele vieții publice. Luna Plină în Gemeni, care se va produce în ziua de 3 decembrie, ar putea marca începutul ori sfârșitul unor temeiuri în care interesele de familie se vor amesteca, deloc productiv, cu dorința lor de afirmare, de putere sau de notorietate. Între 4 decembrie, după ora 22:37′, și 6 decembrie seara, tendință de izolare față de un prieten sau un grup de cunoscuți, reticență și pas înapoi (desolidarizare, respingere) a felului în care aceia trăiesc, gândesc și acționează. Între 6 decembrie, după ora 22:38′, și 8 decembrie, dorința de a „schimba foaia' față de unele rude va fi motivată de interesele materiale puse în joc sau de situațiile care vizează patrimoniul comun al familiei. Relația armonică între Jupiter și Neptun le poate împinge pe Fecioare să-și facă idei cu privire la un posibil parteneriat (căsătorie) ori la o asociere care va conține un viciu de gândire, fiind calate pe un interes personal (egoist, individualist). Această cultivare a iluziilor, în ciuda realității, îi poate determina să facă promisiuni hazardate, fanteziste, lipsite de obiectivitate și de o bază logică care vor alcătui „speranțele deșarte' de mai târziu.

Citește previziunile pe pagina Horoscop Urania.

Loading...
Comentarii