O dezbatere nu o faci pentru adversar, ci pentru tine şi întregul electorat. Vrem să aflăm nişte răspunsuri la întrebări „netrucate”. Actualul preşedinte tace asurzitor de prea mult timp. E timpul să şi vorbească.

Prezenţa la dezbatere nu presupune legitimarea celuilalt. Pe adversar îl legitimează voturile adunate de la cetăţeni. Neprezenţa la dezbatere însă te deligitimează ca viitor Preşedinte.

Dacă te temi de ceea ce dispreţuieşti nu poţi fi Preşedinte!

Turul doi se joacă încă.

Care este strategia stafului preşedintelui Iohannis şi a partidului de guvernare PNL? Care e proiectul de ţară? Oare să refuzi să dezbați cu candidatul opoziției și să ai că proiect scoaterea totală din jocul politic al celui mai mare partid al acestei ţări care are un electorat masiv, asta înseamnă să fii democrat!? De-PSD-izarea prin PNL-izare e soluţia? Am mai trecut de cîteva ori prin acest proces. Rezultatul: identic.

Ce înseamnă o dezbatere politică? O dezbatere chiar dacă presupune o relaţie de luptă pentru putere ea nu se reduce la un joc penibil de forțe. O dezbatere politică e în primul rând o dezbatere despre programe politice și despre soluții pe termen lung. Ce viziuni şi ce strategii are fiecare candidat. E despre putere dar o putere care se negociază în intereseul diverselor grupuri politice, sociale, economice etc.

Ad placeholder

Ce ascunde o neprezenţă la o dezbatere public în turul doi? Ascunde o lipsă totală de respect pentru electorat şi probelemele lui. Şi mă tem că asta duce la o învrăjbire şi mai mare a eletoratului rupt şi fărîmiţat. În esenţă această neprezenţă ascunde o violenţă profundă, o violeţnă care mocneşte şi se simte tot mai tare. Însă o violenţă care e direcţionată de sus în jos. Mesajul staff-ului preşedintelui Iohannis e simplu: Hei voi cei care nu votaţi cu mine nu meritaţi o minimă atenţie, un minim respect!

Ce efecte mai are o astfel de neprezentare şi refuz al unei dezbateri publice? Efectul demobilizării unei părţi a electoratului activ şi menţinerea inactivă a electoratului pasiv, nehotărât, care este de peste 50% în acest moment. Deci, candidatul cu şansele cele mai mari ne îndeamnă la pasivitate politică şi ne transmite că nu e interesat de problemele a peste jumătate din cetăţenii acestei ţări.

Ad placeholder

Atunci domnule Iohannis, probabil că ar trebui să candidaţi pentru o altă ţară şi un alt popor dacă acest electorat nu vă merită o minimă atenţie. Vreţi să fiţi Preşedintele tuturor cetăţenilor României sau doar preşedintele “clientelei politice” şi a unui număr de “fani” politici? Ar trebui să vă hotărâţi.

Repet: Viorica Dăncilă nu poate câştiga, însă Klaus Iohannis poate pierde.

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Bombă în showbizz-ul din România! L-au prins cu amanta! Infiormații de ultimă oră
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Bombă în showbizz-ul din România! L-au prins cu amanta! Infiormații de ultimă oră
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
HOROSCOP
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
RECOMANDĂRI