Orice părinte face greșeli, mai ales la început, când are un nou născut acasă. Când vine vorba de somnul celui mic, lucrurile nu sunt deloc simple. Părinții sunt adesea îngrijorați că nou născutul nu doarme suficient, sau are o calitate slabă a somnului.
Câteodată, aceste griji sunt justificate. Tocmai de aceea, e bine să știi ce e bine să faci și ce nu.
1. Nu te aștepta ca bebe să doarmă mereu ca în primele săptămâni
Da, nou născutul adoarme imediat după ce îl hrănești. De fapt, asta va face timp de câteva săptămâni. Va dormi și va mânca. Apoi iar va dormi. Unii bebeluși adorm ușor și după primele săptămâni, însă nu toți. În jurul vârstei de 4 luni, somnul bebelușului se schimbă. Mulți dintre ei încep să nu mai doarmă atât de devreme și/sau încep să se trezească mai des în timpul nopții.
2. Nu adormi pe canapea, cu bebelușul în brațe
Atunci când ești obosit, ai putea dormi oriunde. Însă trebuie să știi că este periculos să adormi cu bebe în brațe, pe canapea, din cauză că există risccul de a-l sufoca, sau a-l scăpa. Deci, oricât ai fi de obosită, nu risca. Pune-l în pătuțul lui și apoi trage și tu un pui de somn binemeritat.
Citește continuarea pe qbebe.ro.
ARTICOL PRELUAT DE PE QBEBE.RO
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_7201662fd4eeb0238502059ac302a762.jpg)

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.