Mergi direct la conținut »
Calificarea la Euro aduce prime consistente angajaților FRF
Sport Libertatea > Sport

Calificarea la Euro aduce prime consistente angajaților FRF

În ședința de astăzi Comitetului Executiv al Federațiai Române de Fotbal s-a stabilit, printre altele, cuantumul primelor alocate angajaților din Casa Fotbalului, în urma calificării echipei naționale la turneul final la Campionatului European din Franța.

De Ciprian Iana,

Astfel, prima a fost fixată la 650.000 de euro, bani care vor fi împărțiți între membrii Comitetului Executiv și angajații FRF.  

„Prima reprezintă 8,12% din totalul încasărilor. Față de precedentul mandat, nimeni nu va avea procent 100% din primele fotbaliștilor. Eu, ca președinte al FRF, voi lua cel mai mult: 50% din prima luată de jucători. Primele sunt normale pentru membrii Comitetului Executiv și angajații Federației, ținând cont și de faptul că noi decidem soarta fotbalului, aici se iau deciziile pentru fotbalul românesc”, a declarat șeful FRF, Răzvan Burleanu, citat de Digi Sport.

Din cei 650.000 de euro, președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, îi vor reveni aproximativ 90.000 de euro. 

În 2008, după calificarea echipei naționale la CE din Austria și Elveția, prima care a revenit angajaților din Casa Fotbalului a fost de 780.000 de euro.

Dintre jucători, cel mai mult au primit fundașii Vlad Chiricheș și Dragoș Grigore, fiecare cîte 185.000 de euro. 

România s-a calificat la Euro 2016, terminând pe locul 2 grupa F a preliminariilor cu cinci victorii, cinci rezultate de egalitate și nici o înfrângere, golaveraj 11-2.

 

 

Close
Închide
  Close