Mergi direct la conținut »
Turul Franţei, etapa a 3-a. Cavendish câştigă cursa, Sagan păstrează tricoul galben
Sport Libertatea > Sport > Turul Franţei, etapa a 3-a. Cavendish câştigă cursa, Sagan păstrează tricoul galben

Turul Franţei, etapa a 3-a. Cavendish câştigă cursa, Sagan păstrează tricoul galben

Britanicul Mark Cavendish (Dimension Data) a câștigat luni la sprint etapa a 3-a a Turului ciclist al Franței, în timp ce slovacul Peter Sagan (Tinkoff), al 4-lea în etapă, și-a păstrat tricoul galben de lider.

De Ciprian Iana,

A fost a doua victorie obținută de Mark Cavendish în această ediție 2016. Cavendish (31 ani), înregistrat pe 223,5 km în 5h59min54sec, l-a devansat pe germanul Andre Greipel (Lotto) la fotofiniș, al treilea sosind francezul Bryan Coquard (Direct Energie).

Aceasta este a 28-a victorie de etapă din cariera rutierului britanic în Turul Franței, el ajungându-l astfel în palmaresul victoriilor de etape în Marea Buclă pe francezul Bernard Hinault. Singurul care îi depășește este belgianul Eddy Merckx, ”Canibalul”, cu 34 de etape câștigate.

În clasamentul general individual, Sagan este urmat de francezul Julian Alaphilippe (Etixx), la 8sec, de spaniolul Alejandro Valverde (Movistars), la 10sec, și de britanicul Christopher Froome (Sky), la 14sec. Columbianul Nairo Quintana este al 6-lea, tot la 14sec.

Marți este programată etapa a 4-a, Saumur — Limoges (237,5 km), notează Agerpres.

Close
Închide
  Close