Mergi direct la conținut »
Coasta de Fildeș și Ghana au executat câte 11 lovituri de departajare în finală / VIDEO
Sport Libertatea > Sport > Coasta de Fildeș și Ghana au executat câte 11 lovituri de departajare în finală / VIDEO

Coasta de Fildeș și Ghana au executat câte 11 lovituri de departajare în finală / VIDEO

Coasta de Fildeș a câștigat finala Cupei Africii pe Națiuni, ediția 2015, scor 9-8, după loviturile de departajare. Ivorienii s-au impus în ultimul act al competiției în fața reprezentativei similare a Ghanei. Ultima lovitură de departajare a fost transformată de portarul ivorienilor, Copa Barry. 

Pentru Coasta de Fildeș, acesta este al doilea titlu obținut pe Continentul Negru. Primul a fost câștigat în 1992, tot în fața Ghanei, 11-10 la lovituri de departaje. În schimb, naționala Ghanei a jucat a noua sa finală a Cupei Africii. Ghana s-a impus în finalele din 1963, 1965, 1978 și 1982 și a pierdut ultimul act din 1968, 1970, 1992, 2010. 

Selecționerul francez Herve Renard a devenit primul antrenor care a câștigat Cupa Africii pe Națiuni cu două echipe diferite. Primul titlu a fost obținut cu Zambia, în 2012.

Atât după timpul regulamentar de joc, cât și după cele două reprize de prelungiri scorul a fost egal, 0-0. Rezultatul a fost decis la loviturile de departajare, unde a fost nevoie de câte 11 execuții de fiecare echipă pentru stabilirea învingătoarei.

Pentru ivorieni au marcat Aurier, Doumbia, Y. Toure, Kalou, K. Toure, Kanon, Bailly, Die și Barry și au ratat Bony și Tallo. De partea cealaltă, au înscris Wakaso, J. Ayew, A. Ayew, Mensah, Agyemang-Badu, Afful, A. Baba și Boye, dar au ratat Acquah, Acheampong și Razak.

Close
Închide
  Close