3885-120484-131.jpg

Din întâmplare, ajungem simultan la recepţie, iar “Dodo” e gata să spună de ce vrea să-şi recapete cetăţenia română, pierdută în urmă cu ani, când s-a stabilit cu părinţii în Germania, la Stuttgart.

S-a născut la Bucureşti, în urmă cu 26 de ani, iar părinţii, Vasile Oprea şi Gheorghiţa Mălai, ambii foşti mari handbalişti, l-au ghidat către sport. La început, fotbal. “Am jucat la Dinamo, pentru că tata, fiind atunci antrenor acolo, m-a pus în legătură cu Ioan Checicheş. Am evoluat doi ani la juniori, iar după Revoluţie am plecat în Italia. Ne-am reîntors în 1993 şi atunci am dat-o un pic pe handbal, în echipa şcolii, apoi la CSŞ 2”.

3885-120486-132.jpg

A fost fotbalist la Dinamo

Profesionismul a început abia în 1996, când a ajuns în Germania, unde părinţii îşi găsiseră câte un post de antrenor. S-a adaptat imediat. A primit cetăţenie, renunţând la cea română. Nu bănuia că, peste timp, va vrea să o recapete. În 2000 a ajuns să joace handbal pentru actuala lui formaţie, Frisch Auf Goppingen. Anii au trecut, a prins şi 15 convocări în naţionala Germaniei, a ajuns cel mai vechi din întreg lotul la echipa de club.

“Chiar de la un meci contra României, din septembrie 2007, antrenorul nemţilor nu m-a mai chemat, aşa că m-am hotărât să răspund afirmativ când am văzut că sunt dorit de actualul colectiv de la naţională”. Pentru a avea voie să evolueze sub tricolorul românesc, “Dodo” mai are de aşteptat cel puţin până în septembrie, când expiră perioada de doi ani prevăzută în regulamentul federaţiei internaţionale privind naturalizările de sportivi. Până unaalta, a sărutat tricolorul.

Mai rămâne problema recăpătării cetăţeniei. “Trebuie să-mi depun actele la Consulatul român din München şi să aştept. Prin relaţii. Să vedem cât durează. Am avut multe convorbiri cu domnul Paleu (n.r. – vicepreşedintele FRH) şi există interes. Mi-au spus că pot ajuta România şi pe mine, în acelaşi 3885-120489-133.jpgtimp”. Oprea evoluează ca extremă stânga, un post deficitar în naţionala României.

S-a însurat cu o nemţoaică

Pe Katia a cunoscut- o tot datorită handbalului. “A fost la un meci de-al nostru. Am văzut-o, am vorbit cu un coleg de echipă care o cunoştea, i-am cerut numărul de telefon şi aşa a început totul. După şase ani şi jumătate am cerut-o de nevastă. Sunt însurat de câteva luni”. Katia Oprea e profesoară de sport la o şcoală privată din apropiere de Stuttgart.

«Mutu şi-a făcut-o cu mâna lui!»

În ultima perioadă, colegul lui, Rareş Jurcă, fiind din Cluj, Oprea a urmărit meciurile CFR din Liga 3885-120488-13mutu.jpgCampionilor. E însă “câine” înrăit. “Dacă ar fi să mă întrebi cu ce echipă din România ţin, aş spune Dinamo. N-am un jucător favorit, dar unul care îmi place de când am început să joc fotbal, de când îl ştiu, este Adrian Mutu.

E foarte creativ, atunci când te uiţi la el se vede că are în sânge plăcerea de a juca fotbal. Bine, a avut unele momente negative în viaţă, asta e. Omul şi-o face cu mâna lui. Dar a trecut. Şi asta arată şi tărie de caracter. Mulţi credeau că o să cadă de tot şi acum a ajuns să joace la Fiorentina. Ar fi un sezon extraordinar, dacă am da la o parte accidentarea”, spune “Dodo” care de-abia aşteaptă să-l cunoască pe “Briliant”.

3885-120490-134.jpgÎşi schimba look-ul des

“Dodo” (foto) nu are tatuaje, cercei, în schimb este foarte preocupat de cum îi stă părul. Ezită când e rugat să-şi scoată fesul. “Acum îmi las părul lung. E pentru prima oară în viaţă. Vreau să văd cum îmi stă. Am avut o perioadă când, o dată la două-trei săptămâni, schimbam culoarea părului… blond, roşu, negru, argintiu şi acum să vedem cât rezist, că mie nu prea îmi place părul lung. Dar am zis poate iese ceva frumos”.

3885-120491-13raresjurca.jpgÎi e dor de publicul român

Dragoş Oprea abia aşteaptă ziua în care va îmbrăca în premieră tricoul României. “Am aflat de la Rareş (n.r. – internaţionalul Rareş Jurcă – foto, coleg cu el de echipă la Goppingen) ce înseamnă un campionat mondial. Vreau să trăiesc acea atmosferă, acel sentiment, să mă încurajeze românii mei!”, spune “Dodo”, care, până una-alta, va merge ca spectator la meciurile din grupa principală de la Zagreb.

3885-120492-13knezevici.jpgNemţii îi cer să se mai gândească

Pe fugă spre antrenament, antrenorul secund de la Goppingen, bosniacul Aleksandr Knezevici (foto), a găsit totuşi câteva momente pentru a vorbi despre românii din echipă. Întrebat în legătură cu intenţiile lui “Dodo” de a juca pentru România, tehnicianul s-a arătat rezervat: “E foarte interesant, dar trebuie să ştie ce-i mai bine pentru el. Să se gândească bine!”. Formaţia germană are opt jucători străini în echipă, de la români la cubanezi.

România – Slovacia 23-28. Adio, calificare!

Naţionala de handbal a pierdut calificarea în grupa principală a turneului final din Croaţia. Fără experienţă şi mai ales fără capacitatea de a sparge bariere psihologice, naţionala de handbal masculin s-a înclinat aseară la Osijek, 23-28 cu Slovacia, în ultimul meci din Grupa A. Cu obiectivul ratat, elevilor lui Omer nu le rămâne decât lupta pentru locurile 13-16, pe coasta de vest, la Pula. Pe 24, 25 şi 27 vor înfrunta amatorii din Kuweit şi Cuba, plus pierzătoarea meciului Spania – Coreea de Sud. Marcatorii României au fost: Petrea 3, Buricea 2, Ghionea 5, Stavrositu 2, Pârâianu 6, Jurcă 2, Iacob 2, Nicolae 1.

Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan divorțează după 13 ani. Primele declarații
PARTENERI - GSP.RO
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan divorțează după 13 ani. Primele declarații
BOMBĂ! De ce nu l-a grațiat Băsescu pe Gică Popescu! S-a aflat ADEVĂRUL
Playtech.ro
BOMBĂ! De ce nu l-a grațiat Băsescu pe Gică Popescu! S-a aflat ADEVĂRUL
Detaliul care a dus la prinderea criminalilor lui Mihai, șoferul român de TIR ucis cu sabia într-o parcare din Franța
Observatornews.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalilor lui Mihai, șoferul român de TIR ucis cu sabia într-o parcare din Franța
Horoscop 18 iunie 2021. Leii acordă mai multă atenție părții frumoase a vieții, relaxării și deplasărilor
HOROSCOP
Horoscop 18 iunie 2021. Leii acordă mai multă atenție părții frumoase a vieții, relaxării și deplasărilor
Acuzații fără precedent. Maradona a fost omorât. Cine sunt persoanele acuzate
Știrileprotv.ro
Acuzații fără precedent. Maradona a fost omorât. Cine sunt persoanele acuzate
Incredibil! Vedetă ziua, prostituată seara! Colegii de la Insula Iubirii, şocaţi de cele aflate
Telekomsport
Incredibil! Vedetă ziua, prostituată seara! Colegii de la Insula Iubirii, şocaţi de cele aflate
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)