Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > FOTO | Adunarea Generală a FRF 2019. S-a schimbat sigla FRF. Trolere și alte suveniruri, cadou pentru membri! Cine e Maria Ceaușilă, senzația zilei

FOTO | Adunarea Generală a FRF 2019. S-a schimbat sigla FRF. Trolere și alte suveniruri, cadou pentru membri! Cine e Maria Ceaușilă, senzația zilei

Miercuri, 17 aprilie, Casa Fotbalului a găzduit Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal. Evenimentul a avut loc în sala ”Nicolae Dobrin”, de la ora 11:00, la acest fiind invitați toți membrii afiliați ai FRF.

De Vlad Chirea (foto),

La începutul şedinţei Adunării Generale s-a ţinut un moment de reculegere în memoria unor personalităţi precum Ilie Balaci, Valeriu Ioniţă, George Stanca sau Cristian Ţopescu, care s-au stins în ultimul an.

Adunarea Generală a FRF a fost declarată legal constituită după ce s-a efectuat prezenţa în sistem electronic, ecusoanele membrilor afiliaţi fiind scanate. În urmă acestui proces s-a stabilit că sunt prezenţi 221 de membri afiliaţi din totalul de 261.

La şedinţă a asistat şi Karl-Erik Nilsson, prim vicepreşedinte UEFA.

Mulți dintre membrii Adunării Generale au fost la un pas să adoarmă! ”Dacă dura până la 17.00, erau toți în lumea somnului”, s-a glumit pe seama celor cărora li se închideau ochii, probabil, după o noapte lungă.

La sfârşitul Adunării Generale a FRF, după ce au mai fost hrăniţi o dată pe săturate, sutele de participanţi s-au aşezat la o coadă uriaşă pentru a primi punguţe cu cadouri.

Sosiți de ieri în Capitală, membrii au fost cadorisiți cu diverse obiecte, de la trolere produse de unul dintre sponsorii FRF, până la echipament sportiv. Totul, plasat strategic, în pungi cu noua ”identitate vizuală” a Federației.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Membrii Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal au votat, miercuri, cu unanimitate de voturi, schimbarea identităţii vizuale a instituţiei, noua siglă a FRF fiind construită din imaginea stilizată a unui vultur, în culorile drapelului naţional.

În cadrul şedinţei a fost difuzat şi un film de prezentare al federaţiei, după care preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat noul slogan, ”Mai buni împreună”, apoi a solicitat membrilor afiliaţi să voteze schimbarea siglei.


Imediat după şedinţa Adunării Generale a a FRF au fost schimbate toate siglele existente în Casa Fotbalului, cât şi site-ul federaţiei.

Federaţia Română de Fotbal a încheiat anul financiar 2018 cu o pierdere de 820.000 de euro, dar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a precizat că suma va fi recuperată în acest an.

„Când vorbim de partea financiară, trebuie precizat că în primul rând Federaţia Română de Fotbal este o organizaţie nonprofit care nu urmăreşte realizarea profiturilor, ci pur şi simplu dezvoltarea fotbalului în România. Obiectivul nostru nu este să avem un profit sau un excedent financiar, ci să încercăm să rezolvăm problemele din fotbalul românesc. Un alt aspect pe care l-am văzut dezbătut în ultimul timp este legat de disponibilul de cash pe care îl avem la nivelul federaţiei. 2018 a reprezentată încheierea unui ciclu financiar, astfel încât nu am dorit să fim forţaţi de o încheiere mai bună pentru că aţi văzut că avem o pierdere pe 2018 de 800.000 de euro (820.000 euro, potrivit cifrelor prezentate, n. red.), o pierdere pe care o vom recupera în 2019. Mai ales că veniturile prognozate pe 2019 vor creşte cu 1,3-1,4 milioane de euro. Cum facem acest lucru, pur şi simplu ne-am asumat că încheiem contractele de sponsorizare pentru începutul acestui an astfel încât să ne facem toate negocierile din piaţă într-un mod echitabil şi acest lucru se vede deja în cifrele înregistrate. Orice contract de sponsorizare înregistrat de Federaţia Română de Fotbal constituie o creştere’, a declarat Burleanu la finalul Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal.

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'
Recomandări

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'

Misterul mirosului care mută nasul Brașovului. Garda de Mediu, reacție halucinantă
Recomandări

Misterul mirosului care mută nasul Brașovului. Garda de Mediu, reacție halucinantă

Oficialul FRF a precizat că o mare parte din banii cheltuiţi sunt pentru competiţiile pentru copii şi juniori.

„Numărul angajaţilor Federaţiei Române de Fotbal a crescut comparativ cu industria media, unde numărul angajaţilor a scăzut în această perioadă de timp. Asta ar trebui să ne bucure, pentru că creăm locuri de muncă”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Craioveanca Maria Ceaușilă, fiica fostului fotbalist internațional Gheorghe Ceaușilă, lucrează în prezent la Federația Română de Fotbal și a fost prezentă la Adunarea Generală.

Maria Ceaușilă. Foto: Cristi Preda

Preşedintele grupării Progresul Bucureşti, Tudor Iacov, a avut miercuri o intervenţie în cadrul şedinţei Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal, depunând un memoriu prin care contestă legitimitatea acesteia, după care a părăsit sala de la Casa Fotbalului.

Iacov a precizat că a depus în instanţă o cerere de dizolvare a Federaţiei Române de Fotbal.

„De cinci ani de când sunteţi preşedinte trebuia să modificaţi toate actele. Vreau să vă spun că pe rolul instanţelor de judecată am depus cerere de dizolvare a Federaţiei Române de Fotbal. Avem o mare problemă în fotbalul pe care spuneţi că îl apăraţi”, a spus Iacov în momentul în care părăsea sala.
 
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat că a luat act de memoriul depus: „Vă mulţumim, am luat act de memoriul dumneavoastră. E normal să mai avem şi astfel de reacţii”.

Tudor Iacov și Răzvan Burleanu. Foto: Cristi Preda

Close
Închide
  Close