VLAD0015.jpgIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 24

Echipa naţională de fotbal a României a bătut astă-seară, pe Arena Naţională, pe Irlanda de Nord cu scorul de 2-0, după o „dublă” reuşită pe final de meci de stelistul Paul Papp (74 şi 79). Tricolorii s-au cocoţat în fruntea Grupei F şi este ca şi calificată, în proporţie de 90 la sută, la turneul final din Franţa, din 2016. Grecia s-a făcut de râs cu Feroe acasă, Finlanda a pierdut în Ungaria, astfel că drumul tricolorilor spre turneul final al Campionatului European s-a netezit serios.

Dincolo de victoria în sine, rămâne prestaţia tricolorilor, una care nu a entuziasmat pe nimeni. Primul joc al tricolorilor din al treilea mandat al antrenorului Anghel Iordănescu a fost modest şi ne-a arătat din toate unghiurile toate lipsurile echipei naţionale.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI

GRUPA F
1. ROMÂNIA 4  3 1  0 6-1  10p
2. Irlanda de Nord 4 3 0  1  6-3  9p
3. Ungaria 4 2 1 1 4-3 7p
––––––––––––––––
4. Finlanda 4 1  1  2  4-5 4p
5. Feroe  4 1 0  3  2-6  3p
6. Grecia 4 0 1 3 1-5  1p

Două zile până la momentul decisiv al Schengen: Austria amenință că mută Zidul Berlinului la Viena, presa spune că „e stilul de operetă al cancelarului Nehammer”
Recomandări
Două zile până la momentul decisiv al Schengen: Austria amenință că mută Zidul Berlinului la Viena, presa spune că „e stilul de operetă al cancelarului Nehammer”

Min. 90+4: Final de meci.

Min. 90: În finalul jocului nu s-a mai jucat nimic. S-au arătat 4 minute de prelungire.

Min. 81: Torje, altă „mână moartă”, a fost schimbat cu Hoban.

Min. 79: GOOOOL ROMÂNIA: Sănmărtean a centrat de pe stânga şi Paul Papp a marcat cu capul, din apropiere! Meci fantastic făcut de Papp. 28.892 de oameni, cifra oficială, sunt în delir. Mai puţin, cei 1.000 de nord-irlandezi.

Min. 79: A doua modificare şi la oaspeţi: iese Evans, intră atacantul McKay.

Min. 77: Maxim a luat un „galben” pentru o tragere de tricou.

Min. 74: GOOOOL ROMÂNIA: Papp, din mijlocul careului, a tras cu piciorul stâng, foarte puternic, sub transversală. Răsuflăm uşuraţi, fiindcă vedeam parcă repetarea coşmarului de acum 29 de ani. ROMÂNIA E PE PRIMUL LOC ÎN GRUPA F!

Min. 65: Iordănescu a început să pupe iconiţele şi cruciuliţele din buzunare, dar degeaba. Tricolorii nu joacă nimic.

Min. 64: Prima schimbare şi la oaspeţi: iese McGinn, intră Clingan.

Min. 62: Sănmărtean a fost împiedicat în careu, dar nu s-a dat penalty, deşi a fost un fault evident.

Min. 58: A doua modificare la tricolori: a ieşit Tănase, un pic accidentat, a intrat Alexandru Maxim.

Min. 55: Nici în primele 10 minute din partea a doua a jocului nu se joacă nimic.

CORESPONDENȚĂ DIN HERSON. Ce rămâne uman într-un război sângeros? Ucraineanul care recuperează corpurile soldaților ruși și le trimite familiilor: „Cineva trebuie să facă asta”
Recomandări
CORESPONDENȚĂ DIN HERSON. Ce rămâne uman într-un război sângeros? Ucraineanul care recuperează corpurile soldaților ruși și le trimite familiilor: „Cineva trebuie să facă asta”

Min. 53: Lafferty l-a lovit mişeleşte cu mâna peste faţă pe Chiricheş, dar arbitrul n-a văzut.

Min. 52: Răzvan Raţ a rămas singur cu Caroll, după o pasă formidabilă a lui Keşeru, dar fundaşul stânga a tras fix în goal-keeper-ul nord-irlandez.

Min. 47: Mihai Pintilii a luat un „galben” pentru că a tras un adversar de tricou.

Min. 46: A început partea a doua. Iordănescu a făcut prima modificare: a ieşit penibilul Bogdan Stancu, a intrat Claudiu Keşeru.

Min. 45+1: Pauză. Prima repriză a fost PENIBILĂ!

Min. 45: McLaughlin a văzut „galben” după un fault dur la Stancu.

Min. 45: Lafferty a tras la colţul scurt, dar Tătăruşanu a scos în corner.

Min. 43: Jocul e în ton cu comentariul de la TVR 1: „praf”!

Min. 40: Răzvan Raţ a şutat pe lângă poartă, din afara careului. Comentatorii TVR fac meciul mai „spectaculos”. După ce ne-au asigurat că am ascultat imnul Irlandei de Nord, ne-au mai transmis că Raţ a fost desemnat „trei luni la rând consecutiv” cel mai bun jucător de la PAOK Salonic. Ne-am mai liniştit când am aflat că arbitrul l-a avertizat „doar verbal” pe un nord-irlandez. Bine că n-a stat să-i scrie o mustrare!

Min. 38: Tănase a mai încercat un şut la poartă, dar a fost mai mult o pasă către Roy Caroll.

Secție de poliție a Chinei în România? SRI: Nu comentăm! MAI: „Nu există un acord semnat”
Recomandări
Secție de poliție a Chinei în România? SRI: Nu comentăm! MAI: „Nu există un acord semnat”

Min. 31: Sănmărtean i-a umilit pe nord-irlandezi, a driblat vreo patru-cinci adversari, i-a pasat pe linia de şase metri lui Bogdan Stancu, dar acesta a dat pe lângă minge. Incredibil Sănmărtean, penibil Stancu!

Min. 29: După câteva minute mai încinse, partida a redevenit anostă. Se greşeşte mult şi penibil pentru jucători cu pretenţii de „internaţionali”.

Min. 18: Bogdan Stancu a ţintit bara transversală din centrul careului, iar apoi a reluat cu capul în braţele portarului.

Min. 16: Oaspeţii au prima ocazie cu adevărat mare de gol. Lafferty i-a pasat excelent lui McGinn, iar acesta a tras puţin pe lângă poartă.

Min. 15: Vlad Chiricheş a reuşit o „foarfecă” spectaculoasă, dar portarul nord-irlandez a prins, ce-i drept, cu destule emoţii. A fost prima ocazie a unui meci anost până acum.

Min. 9: Am început să-i înghesuim în propria jumătate de teren, dar fără spor. Prima ocazie clară de gol încă n-a apărut.

Min. 5: Începutul de joc nu este foarte spectaculos. Nord-irlandezii au început să tragă de timp!

Min. 1: A început meciul România – Irlanda de Nord, un joc care ne poate aduce cu un pas mai aproape de turneul final al Campionatului European din 2016. Şi ne-ar ajuta să ne lingem rănile după rana provocată de nord-irlandezi în urmă cu 29 de ani. În tribune sunt circa 30.000 de spectatori.

PRELIMINARIILE CAMPIONATULUI EUROPEAN DIN 2016
GRUPA F

ROMÂNIA – IRLANDA DE NORD 2-0 (0-0)

Marcator: Papp (74 şi 79)

ROMÂNIA: Tătărușanu – Papp, Chiricheș, Dr. Grigore, Raț – Pintilii, Sânmărtean – Torje, Chipciu, Cr. Tănase – B. Stancu

Rezerve: Pantilimon, S. Lung jr., Luchin, Moți, Gardoș, Sepsi, Hoban, Bicfalvi, Prepeliță, Maxim, Keșeru, Pușcaș

Antrenor: Anghel Iordănescu

IRLANDA DE NORD: Carroll – McLaughlin, McAuley, Hughes, McGivern – Baird – McGinn, Norwood, C. Evans, Brunt – Lafferty

Rezerve: McGovern, Mannus, McCullough, McNair, Cathcart, Clingan, Lund, McCourt, Magennis, Reeves, McKay, Grigg

Antrenor: Michael O`Neill

Arbitru: J. Eriksson. Asistenți: M. Klasenius, D. Warnmark. Adiționali: S. Johannesson, M. Strombergsson și M. Culum (toți din Suedia)

………….

VLAD0015.jpgIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 24

tricouri bune

 

UPDATE 21.24 / Ambele echipe sunt la încălzire, iar pe stadion este liniște, partida nesuscitând interes deosebit pentru suporterii români. Răzvan Burleanu face o greșeală gramaticală într-o intervenție la TVR: ”Atmosfera care am simțit-o la lot…”

UPDATE 21.05 / Jucătorii naționalei României au ieșit la încălzire pe ritmuri de ”Ciuleandra”.

UPDATE 20.25 / Au început să intre pe stadion suporterii Irlandei de Nord. Aceștia s-au pregătit toată ziua în Centrul Vechi, unde s-au bucurat de berea ieftină românească, spre satisfacția patronilor teraselor.

UPDATE 19.45 / Jucătorii echipei naționale au ieșit să inspecteze gazonul, alături de selecționarul Anghel Iordănescu.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, a precizat la conferinţa de presă susţinută joi dimineaţă că în proporţie de 99 la sută s-a decis în privinţa echipei de start pentru meciul cu Irlanda de Nord, programat mâine seară, de la ora 21:45, în preliminariile Euro 2016. Mijlocaşul Stelei, Lucian Sânmărtean, este singurul titular ”desecretizat” de General.

”În linii mari am conturat echipa de start. Mai sunt unele semne de întrebare, două poziţii, sau mai bine zis una şi jumătate, unde nu sunt sută la sută convins. Ca să fiu sincer, nu am dormit azi-noapte ca să găsesc cel mai bun unsprezece.

Nu pot să îl spun, dar sunt convins că presa îl ştie mai bine ca mine. Ţinând cont de informaţiile apărute în ziare, cred că în proporţie de 98-99 la sută presa e cam pe aceeaşi lungime de undă cu mine. Vor fi jucători de la Steaua în primul unsprezece. Nu pot să dezvălui exact numărul lor, însă, în orice caz, în ceea ce priveşte meciul cu Irlanda de Nord, nu am ţinut cont de recomandarea prietenului meu Costel Gâlcă”, a spus Iordănescu.

Generalul a adăugat: ”Îmi e greu să precizez ce poziţie, pentru că nu ar mai fi secret. Dar vă asigur că e o poziţie din axul central al echipei”.

Întrebat pe ce poziţie îl va folosi pe mijlocaşul Stelei Lucian Sânmărtean, în centru lângă Pintilii sau în banda stângă, Anghel Iordănescu a menţinut suspansul. ”Sânmărtean ştiu că joacă, dar nu ştiu unde. Sânmărtean este un jucător de clasă, de mare valoare. Poate să ducă în spate o echipă, poate să inventeze o pasă genială, e un jucător care îşi pune amprenta pe jocul Stelei. Eu cred că poate să facă acelaşi lucru şi la echipa naţională”, a adăugat Anghel Iordănescu.

Partida România – Irlanda de Nord, din preliminariilor Campionatului European din 2016, se dispută vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Echipa de start

Tătăruşanu

Papp                Chiricheş                     Dr. Grigore              Raţ

Pintilii         Sânmărtean

Torje                                     Chipciu                                     Tănase

B. Stancu

Asta ar însemna că Anghel Iordănescu ar opera doar două modificări faţă de ultimul meci, cel cu Finlanda, de la Helsinki, 2-0 pentru tricolori. Ultimul din era Piţurcă. Papp în locul lui Luchin şi Sânmărtean în locul lui Hoban.

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Soția lui Messi, nevoită să plece urgent din hotelul din Qatar. Ce a pățit Antonela. Un șeic i-a făcut probleme
GSP.RO
Soția lui Messi, nevoită să plece urgent din hotelul din Qatar. Ce a pățit Antonela. Un șeic i-a făcut probleme
Tragica moarte a unui artist complet: de ce ar fi fost ucis, de fapt, Ioan Luchian Mihalea, fondatorul Song și Minisong
Playtech.ro
Tragica moarte a unui artist complet: de ce ar fi fost ucis, de fapt, Ioan Luchian Mihalea, fondatorul Song și Minisong
Povestea ei este cutremurătoare! Cum a murit una dintre marile actrițe ale României, după ce s-a uitat cu soțul ei la televizor
Viva.ro
Povestea ei este cutremurătoare! Cum a murit una dintre marile actrițe ale României, după ce s-a uitat cu soțul ei la televizor
"Vă rog, iertați-mă! Îmi este greu să îl întrețin". O mamă și-a abandonat copilul de 8 luni în scara unui bloc din Bălți. I-a lăsat alături și biberonul cu lapte cald
Observatornews.ro
"Vă rog, iertați-mă! Îmi este greu să îl întrețin". O mamă și-a abandonat copilul de 8 luni în scara unui bloc din Bălți. I-a lăsat alături și biberonul cu lapte cald
Cât au ajuns să coste patru cârnăciori la Târgul de Crăciun de la Cluj. Turist: „Mi-a stat mâncarea-n gât!”
Știrileprotv.ro
Cât au ajuns să coste patru cârnăciori la Târgul de Crăciun de la Cluj. Turist: „Mi-a stat mâncarea-n gât!”
Patru zodii care vor străluci pe toate planurile în decembrie. Surprize pentru Gemeni
FANATIK.RO
Patru zodii care vor străluci pe toate planurile în decembrie. Surprize pentru Gemeni
Incredibil! Vedetă ziua, prostituată seara! Colegii de la Insula Iubirii, şocaţi de cele aflate
Orangesport.ro
Incredibil! Vedetă ziua, prostituată seara! Colegii de la Insula Iubirii, şocaţi de cele aflate
Horoscop 6 decembrie 2022. Gemenii nu pot nici să stea deoparte, nici să se amestece prea mult, mai ales în situațiile care nu îi privesc
HOROSCOP
Horoscop 6 decembrie 2022. Gemenii nu pot nici să stea deoparte, nici să se amestece prea mult, mai ales în situațiile care nu îi privesc
Povestea lui Pavel Traian, din Cluj: a primit tratamentul care l-a scăpat de dureri la 6 ani de la diagnostic
PUBLICITATE
Povestea lui Pavel Traian, din Cluj: a primit tratamentul care l-a scăpat de dureri la 6 ani de la diagnostic