De Dragoș Tănase,

Acest lucru s-a întâmplat inclusiv în conferința de prezentare a lui Mirel Radoi, dar și la conferința oficială care a prefațat tragerea la sorți a grupelor EURO 2020, scrie GSP.ro.

Reprezentanții presei sportive au primit invitații din partea FRF, dar nu și GSP. Reporterii Gazetei au fost prezenți la eveniment, dar nu au fost lăsați să intre la Casa Fotbalului.

În acest context, Asociația Presei Sportive din România (APSR) a emis astăzi un comunicat în care își exprimă punctul de vedere cu privire la decizia Federației Române de Fotbal de a boicota acțiunile jurnaliștilor Gazetei Sporturilor.

„Un act de discriminare. Nu cu mult în urmă, Federația Română de Fotbal a întrerupt comunicarea cu jurnaliștii Gazetei Sporturilor, ca urmare a articolelor apărute în respectiva publicație”.

Asociația Presei Sportive din România:

„Asociația Presei Sportive din România nu poate rămâne impasibilă la decizia luată de oficialii FRF și ia atitudine împotriva acestei practici, greu de înțeles în lumea democratică în care credem că trăim azi.

Considerăm că cenzura e de domeniul trecutului, iar libera exprimare este un drept care nu poate fi luat invocând motive de genul celor enunțate de FRF. Rolul jurnalistului este de a lua atitudine, de a critica, de a spune adevărul. Publicul iubitor de sport are dreptul de a afla adevărul, oricât de incomod ar fi el. De unde l-ar putea afla dacă nu de la reprezentanții mass-media, în fapt singurii autorizați de a adresa întrebări și de a primi răspunsuri oficiale. 

Dacă articolele publicate de GSP au deranjat, se putea găsi o altă variantă pentru lămurirea lucrurilor. A întrerupe comunicarea cu singurul ziar de sport din România e ca și cum oficialii FRF ar accepta tacit că situația nu e tocmai în regulă în ograda proprie”, notează APSR.

Citește comunicatul integral, pe gsp.ro

FOTO – GSP

Citeşte şi:

Biletele pentru Euro 2020 sunt scoase la vânzare. Când are loc evenimentul

”Scandal în România!”. Turcii au aflat de ce n-a fost invitat Gică Hagi la tragerea la sorți

Mirel Rădoi, instalat oficial ca selecționer al naționalei de fotbal a României: ”Promit solemn că lucrurile se vor schimba”

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă