Desfășurare de forțe în Piața Tricolorului, acolo unde peste 400 de copii, membrii ai Academiei de Dans Adamas Bacău, s-au reunit pentru a executa o coregrafie dedicată Zilei Internaționale a Dansului, care se va sărbători sâmbătă, 29 aprilie.

Manifestarea a avut loc în devans, pentru că în perioada 28-30 aprilie, Clubul de Dans Sportiv Adamas Bacău, împreună cu Primăria Municipiului Bacău, organizează la Centrul de Afaceri și Expoziții prima ediție a concursului internațional de dans sportiv Bacău Dance Open.

Activitatea a debutat cu evoluția unor perechi de dansatori sportivi de performanță, care vor concura în weekend la Bacău Dance Open.

1000 de sportivi de toate categoriile

Evenimentul care va reuni la start peste 1000 de sportivi de toate categoriile, se produce chiar de Ziua Internațională a Dansului, Bacăul fiind ”Oraș European al Sportului” și de pe 2 mai urmând să fie și Capitala Tineretului din România.

Ziua de vineri, 28 aprilie, de la ora 16.00, este rezervată concursurilor de formații când pe ringul de dans vor evolua copii și tineri de la diferite cluburi din oraș și din localitățile învecinate, aceștia practicând dansul la nivel de sport de masă. Concursurile de formații se vor desfășura pe categorii de vârstă și pe mai multe secțiuni, cum ar fi dans sportiv, dans modern, hip-hop și streetdance ș.a.

„Căldură mare, monșer!”. Ce pași a făcut România, în aproape două decenii, pentru a se adapta la schimbările climatice
Recomandări
„Căldură mare, monșer!”. Ce pași a făcut România, în aproape două decenii, pentru a se adapta la schimbările climatice

Competițiile oficiale, sâmbătă și duminică

Competițiile oficiale, care se vor derula sâmbătă, 29 aprilie, și duminică, 30 aprilie, vor cuprinde câte cinci programe, cu începere de la orele 8.30, 11.30, 15.00, 17.30, urmând ca galele finale să se dispute de la 19.30. Lupta pentru titluri și trofee la Bacău Dance Open va fi aprigă, la evenimentul băcăuan anuntând-și prezența sportivi 
de top mondial.

La secțiunea dansurilor latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, passo doble, jive), pe parchetul de la Bacău Dance Open vor fi prezenți și campionii României, Paul Moldovan-Cristina Tătar, tripli campioni mondiali, locul 12 în clasamentul mondial al World Dance Sport Federation (WDSF). Alături de Paul și Cristina vor mai evolua și alte 
perechi românești valoroase, în ringul de dans fiind prezente și cupluri la fel de bine cotate din Rusia, Italia, Spania, Franța, Irlanda, Israel, Belgia, Serbia și Republica Moldova.

Tot în acest cadru, la secțiunea dansurilor Standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step), unde lupta va fi strânsă, iar pe ringul de dans, pe lângă perechile noastre vor evolua sportivi din Republica Moldova, Irlanda, Serbia, Ungaria, Bulgaria,Elveția, Belgia și Rusia.

Probleme în „Silicon Valley de România”: Mărturii de abuzuri și fraudă la o firmă de IT din Cluj
Recomandări
Probleme în „Silicon Valley de România”: Mărturii de abuzuri și fraudă la o firmă de IT din Cluj

Jurizarea competițiilor va fi asigurată de un complet de 21 de arbitri români și 12 arbitri străini.

Afis Bacau Dance OpenIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5