Mergi direct la conținut »
Borșa va avea o pârtie olimpică de schi. Investiție de zece milioane de euro
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Borșa va avea o pârtie olimpică de schi. Investiție de zece milioane de euro

Borșa va avea o pârtie olimpică de schi. Investiție de zece milioane de euro

Borșa va avea o pârtie olimpică de schi. Investiție de zece milioane de euro.

De Ciprian Iana,

Proiectul construirii unei pârtii olimpice de schi care va fi cea mai lungă din România, a fost relansat de Primăria Borşa, fiind o investiţie estimată la 10 milioane de euro. Pe pârtie vor putea fi organizate competiţii naţionale şi internaţionale.

Primarul Sorin Timiş a declarat, duminică, pentru Mediafax, că proiectul prevede, pe lângă pista de schi, o instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, cu o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră, tunuri de zăpadă, instalaţie de nocturnă şi lac de acumulare pentru alimentarea tunurilor de zăpadă.

„Prima bază a construirii unei piste olimpice de schi s-a pus în anii 1940 când, la Borşa, membrii unui club sportiv au început construirea unei staţiuni turistice pentru sporturi de iarnă, urmând să găzduiască Olimpiada de Iarnă din 1948. Proiectul a fost abandonat din cauza războiului şi s-a reluat, ulterior, de mai multe ori, atât de autorităţile comuniste în anii 1960, cât şi după anii 2000, dar au fost întâmpinate diverse probleme”, a spus Timiș.

Borșa va avea telegondolă, nocturnă și lac de acumulare

Edilul a adăugat: ”Primăria Borşa reporneşte acum investiţia care înseamnă instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, cu o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră, şi o pârtie olimpică de schi cu o lungime de 2.800 de metri, cea mai lungă din România, dotată cu tunuri de zăpadă, instalaţie de nocturnă şi lac de acumulare pentru alimentarea tunurilor de zăpadă. Investiţia este estimată la 10 milioane de euro”.

Primarul din Borşa a subliniat că proiectul va fi depus integral la Ministerul Turismului după 15 februarie urmând să treacă prin analize şi avizări astfel încât în primăvară să fie semnat contractul de finanţare.


CITEȘTE ȘI: Sorin Răducanu, primul candidat la șefia FRF: ”Și din mormânt vin la alegeri!”

Close
Închide
  Close