Mergi direct la conținut »
Camelia Potec va asista la aprinderea flăcării olimpice
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Camelia Potec va asista la aprinderea flăcării olimpice

Camelia Potec va asista la aprinderea flăcării olimpice

Viața merge înainte și după ratarea rușinoasă a calificării echipei de gimnastică la Rio. 

Președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, va asista la aprinderea flăcării olimpice, pe 21 aprilie, în orașul antic Olympia din Grecia, pentru Jocurile care vor avea loc la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august.

”Mă bucur și mă simt onorată să reprezint municipiul București și România la un asemenea eveniment, cu o istorie atât de bogată. Aceasta ceremonie reprezintă un stindard al păcii, speranței, prieteniei și diversității. Actrițe îmbrăcate în costume grecești antice îl vor invoca pe zeul soarelui, Apollo, în ruinele templului Hera, vechi de 2.600 de ani, și vor aprinde flacăra într-un mod cu totul special. În plus, Atena reprezintă pentru mine un loc aparte, deoarece aici practic mi s-a încununat cariera sportivă prin adjudecarea titlului olimpic”, a declarat Camelia Potec pentru site-ul oficial al federației.

Flacăra olimpică va face un tur prin Vechea Eladă, iar apoi va fi predată autorităților din Rio de Janeiro. Flacăra olimpică urmează să străbată Grecia timp de șase zile, traseul în lungime de 2.235 km incluzând orașul Maraton, insulele Zakynthos și Corfu, precum și șapte situri arheologice. Un refugiat sirian care a solicitat azil în Grecia va fi unul dintre alergătorii care vor participa la ștafeta flăcării olimpice.

În total, 450 de persoane vor participa la ștafeta flăcării olimpice din Grecia, periplul acesteia urmând să se încheie pe 27 aprilie, pe stadionul Panathinaikos, arena care a găzduit prima ediție a Jocurilor Olimpice moderne, desfășurată în 1896 la Atena.

Aici, flacăra olimpică urmează să fie predată în mod oficial Braziliei, în cursul unei ceremonii la care atmosfera va fi întreținută de vedeta pop greacă Sakis Rouvas.

Camelia Potec a câștigat în anul 2004 medalia de aur în proba de 200 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Atena.

Close
Închide
  Close