MENIU CAUTĂ
15 Iul. 2012 15:29

Cătălina Ponor: „Trebuie să ne stăpânim nervii” | EXCLUSIV

Distribuie

Libertatea: Cum te-ai simţit la ultima verificare înainte de Olimpiadă?
Cătălina Ponor: Mă bucur că au fost atâţia oameni să ne vadă. Concursul, chiar dacă nu a fost unul de o mare importanţă, a fost bine-venit şi excelent organizat. E pentru prima oară când concurez în România pe un podium adevărat. Aşteptăm acum marea bătălie de la Olimpiadă.
Ai concurat la trei aparate...
Da. Şi la toate cele trei aparate, bârnă, sol şi sărituri, mă simt excelent. M-am pregătit foarte bine.
Câte medalii ţinteşti la Londra?
Haideţi să nu vorbim acum de medalii! Tot ce-mi doresc e ca atât eu, cât şi fetele să fim sănătoase, să ne facem treaba.
Echipele Rusiei, Chinei şi Statelor Unite rămân concurentele noastre tradiţionale. Care dintre acestea crezi că sunt cele mai puternice?
Toate cele trei echipe sunt bine pregătite. Bătălia va fi una redutabilă. Dar şi noi avem şansa noastră. Totul e să ştim să ne stăpânim nervii. Presiunea este foarte mare pentru noi, pentru că toată lumea aşteaptă medalii.
Şi care ar fi soluţia eliminării acestei presiuni?
Să nu ne gândim decât la concurs. Să ne detaşăm de spusele celor din jurul nostru şi să ţinem cont doar de îndemnurile antrenorilor.

Formează o echipă atipică

Cum va fi această revenire la un concurs olimpic?
Eu număr zilele, orele, minutele până la momentul în care voi concura la Londra. Îmi e dor de un concurs la Olimpiadă.
Ce crezi că vei face la bârnă, aparatul tău preferat?
Vreau să mă calific în finală, iar acolo totul este posibil. Atât pentru echipă, cât şi pentru finalele pe aparate, voi da tot ce am mai bun în mine pentru a face un concurs cât mai bun.
Una dintre concurente e chiar colega ta, Larisa Iordache…
Da. Are un exerciţiu foarte bun. Cu o notă de plecare destul de mare. Eu îi doresc din tot sufletul mult succes. Dar am şi eu un cuvânt de spus la acest aparat.
Cum ţi se pare echipa României de azi, alcătuită din trei generaţii de gimnaste: generaţia ta, generaţia Sandrei şi cea a Larisei Iordache?
E o echipă atipică. Dar ne dorim un singur lucru: să demonstrăm că munca pe care am depus-o în aceşti ani nu a fost în zadar.

Îşi aduce mereu aminte de Atena

În 2004, la Olimpiada de la Atena, Cătălina a obţinut trei medalii de aur (sol, echipă, bârnă). Valoroasa gimnasta spune că îşi aduce aminte mereu de acel concurs: ”Nu voi putea uita niciodată întrecerea din 2004. A fost cea mai frumoasă competiţie a mea”.

Citește mai multe despre Cătălina Ponor pe Libertatea.

Comentarii