Mergi direct la conținut »
Cinci ani de la accidentul lui Michael Schumacher. Ce a spus șeful operațiunii de salvare despre primele momente de după dramă
Sport Libertatea > Sport

Cinci ani de la accidentul lui Michael Schumacher. Ce a spus șeful operațiunii de salvare despre primele momente de după dramă

În urmă cu fix cinci ani, Michael Schumacher, cel mai titrat pilot de Formula 1 a suferit un teribil accident pe o pârtie de ski. De atunci, el este o simplă "legumă". Tratamentul lui săptămânal costă o avere.

Michael Schumacher s-a lovit de o piatră, a fost aruncat prin aer vreo trei metri și s-a lovit de alte pietre. Stephane Bozon, șeful operațiunii de salvare, și-a amintit clipele dramatice din urmă cu cinci ani. 

„Prima dată ne-a fost transmis că accidentul s-a produs lângă pârtie, ceea ce a făcut ca intervenţia să fie dificilă. Ţin minte că doctorilor de pe elicopter le-a fost greu să vină pentru acordarea primului ajutor, din cauza terenului accidentat”, a declarat Bozon pentru publicaţia germană FOCUS.

Stephane Bozon a adăugat că Schumacher se afla în afara zonei de schi, pe un teren periculos: „Am văzut piatra în care a intrat cu schiurile, dar şi piatra de care s-a lovit cu capul. Cu câteva zile înainte a nins, foarte puţin, dar suficient cât să acopere acele pietre cu un strat subţire de zăpadă, astfel că nu le-a putut vedea.

Totuşi, dacă ar fi nins mai mult, Schumacher pur şi simplu ar fi trecut peste acele pietre”, a adăugat Bozon.

Se deschide expoziția „Michael Schumacher 50”

Pe 3 ianuarie, Michael Schumacher va împlini 50 de ani. „Cel mai bun cadou la împlinirea a 50 de ani ar fi ca fanii să și-l amintească așa cum e! Adică cel mai bun pilot!”, a declarat fostul lui manager, Sabine Khem.

Pe 3 ianuarie va fi inaugurată o expoziție la Muzeul Ferrari de la Maranello, intitulată „Michael 50”.

De la data de 9 septembrie 2014, Michael Schumacher se află în locuința familiei sale de pe malul lacului Geneva, iar tratamentul sau săptămânal costă în jur de 55.000 de euro.


Micul geniu! Libertatea a vorbit cu Robert Zicman, copilul de 7 ani inclus în 1% cei mai inteligenţi oameni din lume! – FOTO

Close
Închide
  Close