Mergi direct la conținut »
Ce avere a adunat Ilie Balaci.  A făcut bani grei
Sport Libertatea > Sport

Ce avere a adunat Ilie Balaci. A făcut bani grei

Ilie Balaci a lăsat în urma sa o vere impresionantă. Acesta a câștigat bani frumoși ca sportiv, dar și ca antrenor la echipe din lumea arabă.

De Dana Aramă,

 

Fost jucător la Craiova, Ilie Balaci și-a continuat cariera cariera ca antrenor la echipe din lumea arabă. Anii în care a activat ca antrenor i-au adus bani grei în conturi legendarului fotbalist.

Pentru calificarea cu Craiova în semifinalele Cupei UEFA, în anul 1983, Ilie Balaci a luat o sumă frumușică pentru acele vremuri.

„Dacă nu mă-nşel, 40.000 de lei. Bani negri. N-aveau cum să fie oficial. Banii ăştia alerga Stroe şi-i făcea. Era interesant să ştiţi cum îi făcea, de unde îi făcea. Din vânzare de bilete, Dumnezeu ştie din ce”, spunea el într-un interviu pentru Adevărul.

„Probabil îi duceam la CEC. Pe timpul ăla nu prea aveai ce să faci cu banii. Maşini străine n-aveai voie. Maşini aveam. Bucuria noastră era dacă puteam să ne schimbăm maşina în fiecare an”, mai afirma el.

În lumea arabă, ca antrenor, a pornit de la un salariu de 1.500 de dolari pe lună la echipa Club Africain Tunis, din Tunisia, cu care a câștigat într-un an Cupa Tunisiei, campionatul şi Cupa Campionilor Africii. În ultimii ani din cariera de antrenor, acesta ajunsese să câștige 100.000 de dolari pe lună.

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă
Recomandări

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă

 

Pe lângă aceste sume, Ilie Balaci a mai încasat prime și diverse bonusuri pentru atingerea obiectivelor la echipele la care a antrenat. De asemenea, se lăuda cu mașini de lux, pentru care făcuse o adevărată pasiune, dar și ceasuri de colecție. De altfel, Ilie Balaci mărturisea că nu a fost niciodată nevot să trăiască din banii de pensie.

„Mă cheamă preşedintele clubului, a doua zi, să reînnoim contractul. Ei, nu ştiu ce m-a apucat, mă dusei să mă tund. Aşa cum sunt acuma. Intrai şi-mi luai un costum Armani, cu o cravată. Mi-am luat bricheta, second-hand. Îmi luai şi Montblanc-ul, un ceas din aur. M-am dus, l-am aşteptat. „Cât îmi dai?” „17.000.” „Dar îmi dai 70.000 la semnătură?”. „Da!”. Când am câştigat cupa cu Al Ain, preşedintele mi-a făcut cadou un ceas din platină, bătut cu diamante. Doar 10 sunt în lume. Valoarea e de 104.000 de parai. Mi l-a adus pe tavă. Numai cutia costă vreo 400 de parai”, povestea Ilie Balaci despre una dintre negocierile de contract pe care le-a avut în lumea arabă, potrivit click.ro.

Fostul mare fotbalist Ilie Balaci a încetat din viață duminică, la vârsta de 62 de ani. Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului fotbalist Ilie Balaci a fost depus pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Ilie Balaci va fi înmormântat la Cimitirul Sineasca din Craiova.

Citește și: ANCHETĂ / Preț exorbitant pentru paza cimitirelor din Ploiești! Decizia care va lăsa zeci de oameni șomeri și va duce la triplarea cheltuielilor

Close
Închide
  Close