Mergi direct la conținut »
Ce să mănânci seara, pentru a nu te îngrăşa. 4 alimente minune
Sport Libertatea > Sport > Ce să mănânci seara, pentru a nu te îngrăşa. 4 alimente minune

Ce să mănânci seara, pentru a nu te îngrăşa. 4 alimente minune

Seara, la câteva ore după cină, este normal să simţim senzaţia de foame. De obicei ne îndreptăm spre frigider sau către dulapul în care avem cipsuri sau orice alt fel de gustare. Acest obicei ne îngraşă dacă nu ştim ce alimente să mâncăm seara. SportNews.ro vă prezintă o listă cu alimente care pot fi consumate seara şi nu ne îngraşă.

1. Popcornul
Să mănânci ceva în faţa calculatorului sau în faţa televizorului nu este chiar foarte rău, dar să nu mănânci cipsuri sau dulciuri. Specialiştii ne recomandă să mâncăm popcorn. ”Porumbul explodat” este o poţiune foarte bună dacă vrei să ronţăi ceva la calculator sau să îţi potoleşti foamea. Popcornul conţine puţine calori şi este bogat în fibre.

2. Fructele

Specialiştii ne recomandă să mâncăm seara fructe, dar la câteva ore după ce am servit cina. Fructele se digeră mult mai repede decât alimentele şi dacă le consumăm imediat după cină, ele nu ne vor mai da energie şi nici vitaminele necesare, în schimb vom avea gaze datorită digestiei necorespunzătoare. Fructele de orice fel sunt foarte bune, dar specialiştii ne sfătuiesc să nu le combinăm cu zahăr sau ciocolată, pentru că atunci vor deveni un coktail care nu este bun pentru silueta noastră.

3. Salatele

Salatele sunt de obicei folosite pe post de aperitive sau ca garnitură, dar la fel de bine ele pot constitui o gustare de seară care să nu ne îngraşe. Spanacul, salata verde, salata iceberg sau rucola sunt alegerile ideale pentru o gustare de seară. În combinaţie cu ele  putem adăuga morcovi, roşii şi ceapă.

4. Brânza dulce

Acest tip de brânză este soluţia cea mai bună dacă vrem să mâncăm ceva sănatos şi săţios seara. Brânza duce conţine foarte multe proteine care se dizolvă lent în stomac şi reuşesc să îţi dea senzaţia de saţietate.  Poţi adăuga cacao sau miere şi vei avea senzaţia că mănânci o prăjitură cu brânză sau poţi să adaugi o roşie tăiată şi vei avea în faţă o salată foarte bună şi sănătoasă.

Close
Închide
  Close