Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Constantin Popovici a sărit în apă de la 27 de metri. S-a aruncat de pe Opera din Copenhaga / VIDEO

Constantin Popovici a sărit în apă de la 27 de metri. S-a aruncat de pe Opera din Copenhaga / VIDEO

Constantin Popovici a sărit în apă de pe Opera din Copenhaga. Primul român din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving a plonjat direct pe locul 7, la debutul său în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving.

De Daniel Conțescu,

Constantin Popovici, primul român din istoria competiției, a făcut spectacol la debutul în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Românul a sărit de la înălțimea de 27 de metri, de pe clădirea Operei din Copenhaga, și a încheiat competiția pe locul 7 cu un total de 375,10 puncte. Lupta pentru prima poziție s-a dat între Gary Hunt și Steven LoBue, britanicul reușind să se impună pentru a treia oară consecutiv în această etapă. LoBue rămâne însă lider în ierarhia generală cu un total de 700 de puncte, cu 90 mai multe decât Garry Hunt.

Organizată pentru prima oară în 2009, Seria Mondială Red Bull Cliff Diving este cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume. Iar în acest weekend, în premieră absolută, pe platforma amplasată la 27 de metri deasupra apei a urcat și un român. Constantin Popovici, 30 de ani, a primit un wild card din partea organizatorilor și a fost unul dintre cei 14 săritori de top care au concurat în acest weekend în etapa a cincea a sezonului din Red Bull Cliff Diving.

Românul s-a remarcat imediat printre cei mai buni săritori din lume. Cu un salt de la 27 de metri care i-a adus 375,10 puncte, Constantin Popovici s-a clasat pe un excelent loc 7. “Totul s-a petrecut foare repede pentru mine. Eram pe lista cu potențialii participanți, iar vineri dimineața s-a confirmat participarea mea cu un wild card la etapa din Danemarca. Am acceptat imediat provocarea. Sunt într-o formă buna și asta s-a văzut încă de la antrenamente. A fost un concurs foarte puternic aici. Cu punctajul meu primit la această etapă, aș fi terminat pe podium etapa din Elveția de exemplu. A fost o experiență senzațională și mi-ar plăcea să mai particip și la una din ultimele două etape rămase în calendar”, a spus Constantin Popovici.

La Copenhaga, lupta pentru victorie s-a dat între americanul Steven LoBue și britanicul Garry Hunt. Până la un punct, mexicanul Jonathan Paredes a fost și el în cărți, dar cea mai bună performanță personală din acest sezon nu i-a adus decât locul 3. Steven LoBue a fost învins cu o săritură de 10, Garry Hunt primind astfel al 100-lea 10 curat din istoria competiției. Pentru britanic aceasta a fost a 32-a victorie din 2009, primul an în care s-a organizat competiția de sărituri în apă.

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României
Recomandări

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României

 

Cu două etape rămase în calendar lupta pentru Trofeul “King Kahekili” este deschisă. Steven LoBue are 700 de puncte, cu doar 90 de puncte mai multe decât Garry Hunt, iar Jonathan Paredes este la 150 de puncte în spate pe poziția a treia. Cu locul 7 din Danemarca, Constantin Popovici întră pe locul 13 în acest clasament al celor mai buni săritori din lume cu un total de 60 de puncte.

Următoarea etapă din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving este programtă la Mostar, în Bosnia și Herțegovina, pe 8 septembrie. Printre cei 14 atleți care vor sări de pe podul istoric Stari Most se va număra și românul Cătălin Preda, aceasta fiind al doilea săritor român din istoria competiției prezent cu un wild card.

Un italian care l-a însoțit în România pe bărbatul infectat are și el coronavirus
Recomandări

Un italian care l-a însoțit în România pe bărbatul infectat are și el coronavirus

 

Rezultate etapa a 5-a, Copenhagen | DANEMARCA
1- Gary Hunt GBR 453,70 puncte
2- Steven LoBue USA 431,80 puncte
3- Jonathan Paredes MEX 419,75 puncte
4- Alessandro De Rose ITA 403,85 puncte
5- Andy Jones USA 393,70 puncte
6- Sergio Guzman (W) MEX 380,05 puncte
7- Constantin Popovici (W) ROU 375,10 puncte
8- Kris Kolanus POL 357,60 puncte
9- Oleksiy Prygorov (W) UKR 340,70 puncte
10- Nikita Fedotov (W) RUS 338,70 puncte
11- Kyle Mitrione (W) USA 325,75 puncte
12- Alain Kohl (W) LUX 264,65 puncte
13- Orlando Duque COL 149,40 puncte
14- Blake Aldridge GBR 139,20 puncte

CLASAMENT GENERAL MASCULIN – (după 5 din 7 etape)
1- Steven LoBue USA – 700 puncte
2- Gary Hunt GBR – 610 puncte
3- Jonathan Paredes MEX – 550 puncte
4- Andy Jones USA – 440 puncte
5- Michal Navratil CZE – 410 puncte
6- Kris Kolanus POL – 400 puncte
7- Blake Aldridge GBR – 368 puncte
8- Alessandro De Rose ITA – 339 puncte
9- David Colturi USA – 330 puncte
10- Sergio Guzman (W) MEX – 240 puncte
11- Nikita Fedotov (W) RUS – 89 puncte
12- Orlando Duque COL – 89 puncte
13- Constantin Popovici (W) ROU – 60 puncte

TRANSMISII ÎN DIRECT
Toate etapele din acest sezon sunt transmise în direct pe www.redbullcliffdiving.com, Red Bull TV, Facebook & YouTube. Red Bull TV este disponibil pe Smart TV, console de jocuri, telefoane și tablete. Pentru mai multe informații accesați about.redbull.tv.

SOCIAL MEDIA
Puteți urmări Seria Mondială Red Bull Cliff Diving pe cele mai importante platforme din social media (facebook.com/redbullcliffdiving), Instagram (@redbullcliffdiving) și Twitter (@cliffdiving).

 

 

Close
Închide
  Close