De Adrian Ilie,

UPDATE 19.11: Municipalitatea bucureșteană și-a cerut scuze pentru eroarea făcută și a anunțat că proiectul de hotărâre va fi corectat.

”Directia “Cultură, Învățământ, Turism“ din cadrul Primăriei Capitalei regretă greșeala apărută în documentația Proiectului de hotărâre prin care, în ședința Consiliului General al Capitalei de joi 14 noiembrie se propune acordarea titlului de cetățean de onoare al Municipiului București domnului Cornel Dinu”, a transmis Primăria Capitalei.


În prezentarea carierei lui Dinu din raportul care însoțește propunerile de acordare a titlului de cetățean de onoare, Steaua București, marea rivală a lui Dinamo, este trecută în rândul echipelor antrenate de către Dinu.

”Cornel Dinu a fost antrenor principal la Steaua București, apoi a mai antrenat CS Târgoviște, ASA Târgu Mureș, Oțelul Galați, Universitatea Cluj și FC Olt”, se arată, eronat în raport.

Altminteri, raportul conține o detaliere extinsă a carierei lui Cornel Dinu. Acesta a jucat numai pentru Dinamo Bucureşti, având 454 de meciuri în Liga I şi 53 de goluri marcate. A fost mulţi ani căpitanul echipei naţionale, pentru care a jucat de 75 de ori. S-a retras în 1983, devenind secundul lui Dumitru Nicolae, iar împreună au dus echipa până în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Între anii 1992 – 1993 a fost selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României în campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 1994. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a.

Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
Recomandări
Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
 

Actriţa Rodica Popescu Bitănescu a jucat în numeroase comedii la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale”. De asemenea, a avut roluri în producţii pentru marele ecran, dar şi în seriale de televiziune.

Andrei Şerban este considerat de personalităţi din domeniu drept unul dintre cei mai importanţi regizori români din a doua jumătate a secolului XX, „manifestând o extraordinară capacitate de a surprinde viziuni, un creator liber, pornit întotdeauna să abordeze o piesă cu toată inventivitatea”, se arată în referatul de aprobare a hotărârii. A pus în scenă spectacole de teatru şi operă în 39 de ţări.

Cele trei proiecte sunt iniţiate de primarul general, Gabriela Firea. Titlul de Cetăţean de onoare al Capitalei reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii la bugetul local. Între timp, Primăria Capitalei a scos de pe site-ul oficial proiectul cu privire la acordarea titlului de cetățean de onoare lui Cornel Dinu, Rodica Popescu Bitănescu și Andrei Șerban.

Citeşte şi:

Adrian Năstase şi Ion Iliescu ar putea rămâne fără titlul de cetăţean de onoare al orașului Iași. Proiectul aflat în dezbaterea Primăriei

O stradă din Suceava va purta numele actriței Tamara Buciuceanu Botez

Dan Puric: ”M-am născut la Nehoiu, iar când veneam la Buzău, ziceai că vin la New York”. Actorul a devenit cetățean de onoare al orașului

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor