ACTULIZARE 17 martie. CSM Știința Baia Mare – CSM București, finala Cupei României la rugby

ACTUALIZARE 15.30. Echipa CSM Bucureşti este prima finalistă a Cupei României la rugby după ce a învins vineri, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, în prima semifinală, cu 27-22 (17-0), pe Timişoara Saracens, deţinătoarea trofeului şi campioana en titre.

‘Tigrii’ au dominat partida, în special prima repriză, când au înscris două eseuri, transformate, şi au concretizat o lovitură de pedeapsă. În mitanul secund, echipa din Capitală a mai reuşit un eseu, de asemenea transformat, şi concretizarea unei lovituri de penalitate.

Bănăţenii au punctat în partea a doua a confruntării prin trei eseuri, două fiind transformate, şi o lovitură de pedeapsă, insuficient însă pentru a reface diferenţa.

Ambele formaţii au fost lipsite de aportul jucătorilor convocaţi la naţională pentru partida cu Georgia, de duminică, din ultima etapă a REIC 2018, timişorenilor lipsindu-le astfel 8 titulari, bucureştenilor 4.

CSM Bucureşti va întâlni în finala Cupei României, programată pe 24 martie, învingătoarea celei de-a doua semifinale, care se va disputa sâmbătă, de la ora 11,00, între CSM Ştiinţa Baia Mare şi Steaua. 
—-

Campioana României la rugby, Timişoara Saracens, are ca obiectiv victoria în partida de vineri, cu CSM Bucureşti, din prima semifinală a Cupei României, care va avea loc pe Stadionul naţional ”Arcul de Triumf”, dar nu-şi subestimează adversarul în faţa căruia a pierdut (12-16) în calificări.

„Ca meci cu miză, chiar dacă bucureştenii ne-au învins în faza etapelor, jucătorii echipei sunt motivaţi şi vor victoria pentru calificarea în finală. Chiar dacă noi avem jucători plecaţi la naţională, şi CSM are jucători convocaţi la prima reprezentativă aşa că suntem sensibil egali ca forţe. Echipa este suficient de pregătită şi capabilă să treacă de semifinală. Ştim că adversarii noştri sunt puternici, nu-i subestimăm deloc, va fi un meci dificil, dar suntem motivaţi”, a declarat miercuri, pentru Agerpresp, purtătorul de cuvânt al clubului Timişoara Saracens, Dana Urici.

Partida de pe stadionul ”Arcul de Triumf va începe la ora 14,00, CSM Bucureşti fiind gazdă deoarece s-a poziţionat mai bine în clasament după faza calificărilor. ”Tigrii” au ocupat locul 2, cu 24 de puncte, bănăţenii fiind pe 3, cu 21 de puncte.

Timişoara Saracens are 8 jucători la naţionala ”Stejarilor”, care duminică va juca, la Tbilisi, contra Georgiei, în ultima etapă din REIC 2018, formaţia din Capitală având doar 4 jucători selecţionaţi de Lynn Howells.

Cea de-a doua semifinală a Cupei României la rugby, ediţia 2017-2018, se va disputa sâmbătă, de la ora 11.00, între CSM Ştiinţa Baia Mare şi Steaua.

Pe Arena Zimbrilor va avea loc un derby de tradție, în ultimii zece ani cele două echipe fiind prezente în penultimul act de nouă, respectiv opt ori. ”Zimbrii” și militarii s-au aflat față în față de două ori în semifinale, ambele partide revenind ros-albaștrilor, în 2008 (18-13) și în 2015 (12-10).

Știința a avut un parcurs fără greșeală în acestă ediție, elevii lui George Sava impunându-se în toate partidele primei faze, inclusiv în Ghencea, 22-8.

Este ediția a 71-a a Cupei României.

Timişoara Saracens este deţinătoarea trofeului.

Citiți și Georgia – România, în Rugby Europe International Championship 2018. Deși demisionar, staff-ul lui Lynn Howells pregătește meciul de pe 18 martie. Loturile