MENIU CAUTĂ
18 Iun. 2015 17:19

Daniela Dodean – probleme cu soțul portughez, bucurii cu sora!

Distribuie

Pe 21 aprilie, Daniela Dodean, campioană europeană la tenis de masă cu naționala României, a născut o fetiță, Lara Melissa, rezultată din căsătoria cu portughezul Joao Monteiro, la rându-i campion la sportul cu sfera de celuloid. Revenită în țară, Dana a arătat o formă de invidiat și a dezvăluit care-i sunt planurile de viitor, la sediul clubului CSM Arad.

'Am născut la Viena, unde am avut parte de cele mai bune condiții. M-am întors acasă, la Arad, iar când timp mama mea va avea grijă de fetiță voi începe antrenamentele. Vreau să joc în cel mai scurt timp', a precizat sportiva în vârstă de 27 de ani.

Planurile Danei, proaspăt legitimată la echipa franceză Saint Quentin, alături de CSM Arad, cuprind Campionatul European de la Ekaterinburg, din septembrie, și Jocurile Olimpice din vara anului viitor, din Brazilia, de la Rio de Janeiro.

La trântă cu Bernadette Szocs

'În acest moment, nu sunt clasificată, îmi sunt blocate punctele, așa este la tenis de masă. Însă, odată cu primul turneu, care sper să fie Open-ul Cehiei, la sfârșitul lunii august, voi continua de unde am rămas în urmă cu un an. Sper să nu cobor sub locul 70, pentru a mă menține în top 100, prima condiție pentru olimpiadă. Pot să fac acest lucru, pentru că sunt cu mintea limpede', a declarat Daniela, plină de optimism.

dana dodean

Dana Dodean, acasă, la Arad

A doua condiție pentru proba de simplu la ping-pong, în cadrul Jocurilor Olimpice, o constituie clasamentul sportivilor din aceeași țară. Primii doi participă la simplu, următorii având opțiunea probei de dublu.

În acest moment, Elizabeta Samara este prima româncă în clasament, urmată de Bernadette Szocs. 'Sper să o depășesc pe Bernadette, cu care mă voi întâlni în campionatul francez (n.r. – la Lille). Oricum, decizia finală va aparține antrenorului Viorel Filimon. Este singurul care poate hotărî care dintre sportive fac echipă mai bună pentru România', a mai spus Dodean.

Curiozități

*La Europenele din Rusia, Dodean vrea să își lase fetița la Arad: 'În septembrie, acolo vor fi minus 10 grade, așa că o las cu mama mea, acasă'.

*Soțul ei va fi operat în aceste zile în Portugalia, în urma unor dureri la spate.

*După ce și-a văzut nepoata, Geza Dodean a mers cu cei doi frați ai Danielei, Adrian și Cristian, la pescuit. „Pe tatăl meu îl aud la competiții mai tare decât pe antrenor. Odată, la Budapesta, am crezut că voi pierde meciul, după cum s-a luat de arbitru', a rememorat Daniela.

*La sediul clubului CSM Arad, campioana a fost așteptată cu un buchet de flori de Vasile Păltineanu, care a condus clubul în ultimii 25 de ani! Înainte de Revoluție, Păltineanu, care se va pensiona în această lună, a fost vicepreședinte, apoi președinte al clubului de fotbal UTA Arad.

*Pe 3 iulie, la Domeniile Lupaș, de lângă Arad, se va căsători Andreea, sora mai mică a Danei. Mire este tot un jucător de tenis de masă, rusul Stanislav Golovanov.

 

Comentarii