Dupa reusitele cu Steaua din Bucuresti si apoi cu cea din Belgrad, italianul Walter Zenga s-a mutat cu arme si bagaje in Turcia, unde pentru o perioada de doi ani se va ocupa de destinul echipei Gaziantepspor. Normal, sotia sa, Raluca, l-a urmat si impreuna au descoperit deliciile unui oras putin cunoscut in Romania – Gaziantep.
In cariera sa de antrenor, veche de 8 ani de zile, Walter Zenga isi aminteste cu placere de experienta traita la Bucuresti, chiar daca meritele castigarii campionatului in 2005 cu Steaua i-au fost vatamate de patronul Gigi Becali. Pentru Zenga cea mai importanta realizare inregistrata la Bucuresti ramane casatoria cu frumoasa Raluca Rebedea.
De cand s-au cunoscut, in februarie 2003, fostul fotbalist si tanara filoloaga sunt nedespartiti, fata urmandu-l neconditionat pe sotul sau oriunde il poarta meseria. Turcia este, dupa Serbia, a doua patrie adoptiva provizorie a cuplului italiano-roman, care are numai cuvinte de lauda despre aceasta tara. ”Suntem foarte multumiti de alegerea facuta si chiar inainte sa ajungem aici stiam ca o sa ne simtim foarte bine in Turcia. Pot sa spun ca de la primul pas in Gaziantep am fost primiti cu o extraordinara caldura, lumea s-a intrecut in incurajari prietenesti, zambete si invitatii. Clima este minunata. Daca pe restul continentului deja se face simtita toamna, la Gaziantep ne vom bucura garantat de soare si de 30 de grade pana aproape de luna noiembrie”, povesteste Raluca, jumatatea blonda a familiei Zenga.
„Walter invata termeni din fotbal in turca si repeta inciudat prin casa, pana cand pronunta corect cuvintele”
Walter si Raluca incearca sa le rasplateasca dragostea pentru ei a locuitorilor din Gaziantep, straduindu-se sa raspunda pe limba lor la gesturile de curtoazie. ”Eu am fost dintotdeauna fascinata de Orient – nu degeaba am urmat cursurile sectiei de Araba de la Universitatea de Limbi si Literaturi Straine din Bucuresti – si de aceea fac si primii pasi pentru a-mi insusi primele notiuni din limba turca, in colaborare cu sotul meu, care se concentreaza mai mult pe termenii din fotbal si repeta inciudat prin casa pana cand pronunta corect cuvintele!”, arata Raluca Zenga, care incearca totodata sa nu piarda nici un meci al echipei antrenate de sotul sau.
Casa din Gaziantep a familiei Zenga se bucura de un spatiu generos, de care profita si pisoiul Toffee, care i-a insotit pana acum pe Walter si Raluca in toate “aventurile” externe. Sederea in Turcia ii ofera Ralucai un mediu de lucru linistit, cadrul ideal pentru ca fata sa poata da curs pasiunii sale pentru literatura. Ea a primit, dupa cateva luni de colaborare la o revista din Romania, oferte de la mai multe edituri interesate de romanul sau, la care lucreaza de aproape un an.
O data pe luna sotii Zenga merg acasa, la Milano
O data pe luna, sotii Zenga merg acasa, la Milano. Ei urmaresc atat meciurile din Liga 1, dar si cele din Serie A. Zenga este conectat la noua provocare venita din SuperLiga Turciei, el intentionand sa ramana timp indelungat pe aceste meleaguri, unde in sfarsit se simte bine. ”Sunt multe lucruri de facut la Gaziantep si sunt convinsa ca si aici sotul meu isi va aduce o contributie importanta carierei sale”, e optimista Raluca.
In 2005, antrenata de Walter Zenga, Steaua a castigat titlul de campioana a Romaniei. Antrenorul nu s-a putut bucura pe deplin de victorie, el fiind demis de patronul echipei cu trei etape inaintea incheierii campionatului. In 2006 Steaua Rosie Belgrad castiga in sezonul 2005-2006 atat Cupa, cat si Campionatul Serbiei, avandu-l la conducerea echipei pe Walter Zenga.
Clienti fideli ai restaurantelor cu mancare traditionala
”Orasul Gaziantep iti ofera de toate. Exista o parte foarte moderna, cat si o zona antica, cu vestigii si ruine istorice, din timpurile in care Drumul Matasii trecea pe aici, in Magica Anatolie. Suntem clienti fideli ai restaurantelor cu delicioasa mancare traditionala, chebap si mezze, o selectie de aperitive si tipuri de salate orientale”, contureaza Raluca Zenga portretul Gaziantepului, oras de care in Romania nu se stiu foarte multe, dar care in lume este faimos pentru productia de fistic. ”De dulciurile pe baza de fistic, in special de baclava, devii in scurt timp dependent. Nici nu iti mai bati capul cu grijile siluetei cand ti se astern pe masa asemenea bunatati si arome!”.