Mergi direct la conținut »
România, la EURO după 8 ani! Începe scandalul primelor la echipa națională? ^Criteriul acordării lor îl trage în jos pe Constantin Budescu! În 1999, un astfel de scandal i-a fost fatal lui Victor Pițurcă
Sport Libertatea > Sport > România, la EURO după 8 ani! Începe scandalul primelor la echipa națională? ^Criteriul acordării lor îl trage în jos pe Constantin Budescu! În 1999, un astfel de scandal i-a fost fatal lui Victor Pițurcă

România, la EURO după 8 ani! Începe scandalul primelor la echipa națională? ^Criteriul acordării lor îl trage în jos pe Constantin Budescu! În 1999, un astfel de scandal i-a fost fatal lui Victor Pițurcă

Răzvan Burleanu, președintele FRF, îi dă dreptate fostului internațional Mirel Rădoi, cel care, în urmă cu câțiva ani, a avut un conflict cu Ionuț Lupescu, fostul manager al federației, prilej cu care s-a plâns că unii jucători, care jucau puține minute, încasau prime mai mari decât alții, care jucau mai mult.

”Rădoi are perfectă dreptate. Dar acum nu se va mai întâmpla așa. Este o sumă fixă pe care jucătorii o au la dispoziție pentru prime. Acestă sumă va fi repartizată în funcție de minutele jucate.

UEFA ne va comunica ce sumă vom primi. Pe lângă acești bani, vom primi și două milioane de euro din partea celor șase sponsori”, a spus Burleanu, marți seară, la Dolce Sport.

Scandalul primelor l-a demis pe Victor Pițurcă, în 1999, de la cârma națională. Gică Hagi și Gică Popescu, cărora li s-a alăturat Dan Petrescu, au vrut prime egale cu ale celorlalți, deși ”Regele” a revenit la națională pe finalul campaniei, însă a bătut Ungaria de unul singur și a avut un aport important la calificare. Având de ales între Hagi și Pițurcă, Mircea Sandu a decis să-i facă vânt selecționerului, iar la EURO 2000, naționala a fost condusă de către blajinul Emeric Ienei.

Criteriul îl dezavantajează, deaceastă dată, pe Constantin Budescu, de la Astra Giurgiu, care a prins doar ultima parte a campaniei de calificare, însă, cu ”dubla” lui, a fost decisiv la 3-0 cu Insulele Feroe, meciul care ne-a trimis la EURO 2016.

Close
Închide
  Close