Mergi direct la conținut »
Dosarul înjunghierii baschetbaliștilor americani rămâne la Brăila. ”Nu e o bătaie între persoane oarecare, e vorba de crimă organizată”
Sport Libertatea > Sport > Dosarul înjunghierii baschetbaliștilor americani rămâne la Brăila. ”Nu e o bătaie între persoane oarecare, e vorba de crimă organizată”

Dosarul înjunghierii baschetbaliștilor americani rămâne la Brăila. ”Nu e o bătaie între persoane oarecare, e vorba de crimă organizată”

Dosarul penal în care Daniel Gabriel Husein, zis ”Dasaev”, este acuzat de tentativă de omor calificat, port și folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii publice, după ce i-ar fi injunghiat pe doi baschetbaliști americani, va fi instrumentat în continuare de procurorul Mircea Ciutac, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

La momentul arestării preventive a lui Dasaev, avocatul sportivilor anunțase că a solicitat oficial preluarea dosarului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Problema este că în acest dosar nu este vorba despre o simplă încăierare într-un local. E vorba despre o legătura, o materializare a crimei organizate din acest oraș. Nu e o bătaie între persoane oarecare, e vorba de crimă organizată”, declara atunci Bogdan Botea.

Cercetările vor fi derulate în continuare de parchetul local, întrucât procurorul general nu a emis o ordonanță de preluare a dosarului, informație confirmată pentru debraila.ro de procurorul Alexandru Ionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga ICCJ.

În prezent, Dasaev se află în arest preventiv, măsura care expiră pe 17 octombrie.

Sportivii americani Darrell Bowie și Joseph McClain, foști clubul Cuza Sport din Brăila, au fost atacați în noaptea de sâmbătă spre duminică (15/16 septembrie) de mai multe persoane, în timp ce se aflau pe terasa unui club, Music Pub” din centrul orașului. Doar ”Dasaev” e cercetat în acest caz.

 

 

Close
Închide
  Close