MENIU CAUTĂ
02 Oct. 2012 07:48 , de Simona Josan

După SCANDALUL ”Floarea Leonida”, o altă gimnastă de la noi uimește! Vezi ce a făcut!

Distribuie

Fosta sporivă Gabi Szabo este una dintre coordonatoarele programului de reconversie profesională a sportivilor, ca urmare a unui proiect realizat de Comitetul Olimpic Internațional care se desfășoară și în România din 2005. În Europa programul a câștigat teren din ce în ce mai mult. La noi însă, majoritatea sportivilor refuză acest ajutor, preferând să o ia pe alte căi, cum a fost cazul fostei gimnaste Floarea Leonida, care a ajuns să se prostitueze într-un bordel din Germania.
Și, dacă la începutul scandalului colegii au sărit în apărarea fostei olimpice, spunând că nu au nici un viitor după ce își încheie cariera, Gabi Szabo a explicat că autoritățile le oferă șansa unui viitor mai bun, însă sportivii din România nu o acceptă. Ea a dat exemplu o altă gimnastă româncă, al cărei nume a refuzat să-l dezvăluie și care a refuzat să lucreze în urma cursurilor urmare.
”Unii refuză munca! Am avut un caz, tot al unei gimnaste, nu vreau să-i dau numele, pe care am ajutat-o ca, prin acest proiect, să-şi găsească un loc de muncă. O multinaţională a dorit să o angajeze, oferindu-i, pentru început, un post la recepţie. După două zile fata a plecat, spunând că nu poate să facă acest lucru. Sportivii trebuie să înţeleagă că pentru a performa într-o companie trebuie să parcurgă anumite etape”, a declarat Gabriela Szabo.

Citește mai multe despre Floarea Leonida pe Libertatea.

Comentarii