Mergi direct la conținut »
FED CUP / Gest grosolan al vedetei Eugenie Bouchard / FOTO&VIDEO
Sport Libertatea > Sport > FED CUP / Gest grosolan al vedetei Eugenie Bouchard / FOTO&VIDEO

FED CUP / Gest grosolan al vedetei Eugenie Bouchard / FOTO&VIDEO

ACTUALIZARE 16.34. Gestul sportivei Eugenie Bouchard făcut la adresa Alexandrei Dulgheru, la ceremonia la care s-a tras la sorți țintarul meciurilor Canada - România, din Cupa Davis, ar putea fi pedepsit de către federația internațională de profil.

Până atunci însă, Genie a fost apostrofată ăublic de către colegele din circuitul WTA. Franțuzoaica Pauline Parmentier (89 WTA, 29 ani) a comentat pe Twitter gestul lipsit de respect făcut de Eugenie Bouchard față de Alexandra Dulgheru.

„S-a atins o limită”, a scris Parmentier pe Twitter, criticând în mod direct decizia lui Bouchard de a nu-i strânge mâna sportivei noastre, la tragerea la sorți premergătoarea duelului dintre Canada și România, de la Fed Cup.

Alize Cornet (28 WTA, 25 ani) a răspuns mesajului postat de colega sa printr-un comentariu de asemenea acid: „Câtă sportivitate…”.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ceremonia tragerii la sorți a disputelor din cadrul meciului Canada – România, programat la Montreal, ca baraj de promovare în Grupa Mondială I a Fed Cup, a avut parte de un gest mai puțin obișnuit. Adversare în prima zi, Eugenie Bouchard și Alexandra Dulgheru s-au pozat lângă panou. Apoi, când urmau să-și ureze succes, așa cum se obișnuiește, adversara a lăsat-o cu mâna întinsă pe jucătoarea noastră!

Eugenie Bouchard a lăsat-o cu mâna întinsă pe Alexandra Dulgheru

Eugenie Bouchard a lăsat-o cu mâna întinsă pe Alexandra Dulgheru FOTO: Captură Dolce Sport

După tragerea la sorți a meciurilor, oficialii le-au pus pe adversare, așa cum cere protocolul, să-și strângă mâinile în fața panoului cu partidele, dar Bouchard (21 de ani) a refuzat s-o salute pe Dulgheru (25 de ani). Sportiva noastră a rămas cu mâna întinsă. A fost un gesc lipsit de fair-play din partea vedetei Canadei.

„A fost putin ciudat, pentru că ei au spus «shake hands», iar ea nu a vrut. Asa a decis ea! A fost putin ciudat momentul, dar fiecare se comportă cum vrea. Poate nu a dat bine pe cameră, dar nu ne deranjează”, a povestit după Alexandra Dulgheru, pentru Dolce Sport, postul care va transmite disputele.

Vedeta Canadei a explicat momentul, tot la Dolce Sport. „Nu am nimic cu ea. Nu cred în ideea de a-i ura succes adversarei mele înainte de meci. După ce vom juca, îi voi strânge mâna, indiferent de ce se va întâmpla”.

Confruntarea de Fed Cup dintre Canada si Romania este în direct pe Dolce Sport 1, începând de sâmbătă, ora 20.00.

Meciul Canada – României va debuta sâmbătă, la ora 20.00, cu întâlnirea dintre Irina Begu și Francoise Abanda. Întâlnirea este transmisă de Dolce Sport.

01program

 

Close
Închide
  Close