MENIU CAUTĂ

EXCLUSIV / Campioana mondială Abed Kader nu şi-a mai văzut tatăl de 10 ani!

Distribuie

Pivotul Dana Abed Kader ( 18 ani, Școala 181 București), una dintre fetele care a câştigat recent titlul mondial la handbal cu echipa naţională Under 18 a României, are o poveste de viaţă halucinantă. Campioana mondială nu şi-a mai văzut tatăl de 10 ani, locuieşte cu bunica.

Dana Abed Kader a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale României la turneul final din Macedonia, deşi a jucat cu un deget fracturat. Sportiva de 18 ani  a vorbit în EXCLUSIVITATE pentru SportNews.ro despre Cupa Mondială şi a dezvăluit amănunte incredibile din viaţa sa. Povestea a fost completată de sora sa, Sara Kader, şi de Tereza Kader, mama fetelor.

 

SportNews: Cum a fost în Macedonia?
Dana Abed Kader: A fost uimitor, de nedescris, mi-am dorit dintotdeauna să câştig o medalie, nu o să uit niciodată acea experienţă.

Ce aţi trăit în cantonament înainte de finală?
Muncă multă, ne-am antrenat mult înainte de acest mondial. Şi înaintea ultimului act am făcut câte două antrenamente pe zi şi ne concentram pe finală.

Ce urmează?
Acum încep iar antrenamentele cu echipa mea şi să vedem când o să ne mai cheme la lot. Sper să fie mai bine decât a fost până la câştigarea Cupei Mondiale.

Vrei să pleci afară?
Nu vreau să plec de acasă, dar, dacă o să am o oferta bună, vreau să joc la o echipă de Liga Campionilor.

Sora ta a fost geloasă pe succesul tău?
Nu. Mi-a fost alături, vorbeam în fiecare zi cu ea, mi-a zis zis că îi e dor de mine. A vennit să mă vadă în Macedonia, deşi n-am crezut că va ajunge acolo.

Medalia unde o să o pui?
O să o pun într-un tablou cu ramă să o ţin lângă mine lângă pat.

Sara Abed Kader( sora Danei) : „M-am bucurat pentru ea şi mă bucur că a ajuns atât de departe. Sper să pot să fac şi eu la fel”.

 

La fiecare antrenament, Dana este urmărită de mama ei

Dumneavoastră cum aţi trăit turneul final?
Tereza Abed Kader (mama Danei): Nu ne aşteptam să ajungem acolo. Toţi părinţii care am fost acolo ne-am bucurat. Finala a fost incredibilă. Nu am dormit două nopţi, nici la dus, nici la întors. Nu ne venea să credem.

Ce i-aţi pregătit când a ajuns acasă?
Păi, ea a ajuns prima acasă şi au primit-o fraţii ei şi bunica alături de locuim. Ea nu prea a avut timp să stea acasă pentru că, după Campionatul Mondial, a plecat şi ea puţin la mare şi acum s-a întors la antrenamente.

Tatăl tău ştie ce performanţă ai făcut?
Dana Abed Kader: Da, ştie, fiindcă am vorbit cu el, mama vorbeşte cu el în fiecare zi. M-a felicitat, mi-a zis ca e mândru de mine şi că va face tot posibilul să vină acasă, deşi acum nu poate. Acolo, în Siria, este război şi graniţele sunt închise.

De când nu l-ai mai văzut ?
Păi, de 10 ani nu l-am mai văzut, aveam 8 ani…..cred….

Te-ai duce după el în Siria?
Nu, nu m-aş duce acolo niciodată, pentru că îmi place aici, să stau cu familia. Plus că e război.

Care este ultima amintire cu el?
Când eram mică, am venit de la grădiniţă şi am văzut bagaje în casă, iar mătuşa mea m-a minţit că se mută cu noi, dar când m-am uitat după uşă era tata. Venise acasă şi i-am sărit în braţe.

Banii de la federaţie i-ai primit? Cei 4.200 de euro promiși…
Nu, nu au intrat încă, dar o să vină. Vreau să fac multe în casă pentru familia mea.

Situaţia financiară acasă care este? Ce bani intră în casă?
De la club primim nişte bani, dar numai când facem o performanţă. Până acum nu am primit salariu lunar, pentru că am fost minoră, dar acum o să vorbesc cu antrenorul. Ne ajută şi fratele meu, dar şi bunica.

„Spre handbal nu se duce nici un ban, pentru că antrenorul şi clubul plătesc tot, nu trebuie să dăm noi bani”, a mai declarat Dana Abed Kader.

„Noi avem bani de la fratele meu, de la bunică, ea are o pensie de 700 de ron şi ne mai ajută. Cam 2.000 de ron pe lună intră în casă şi stăm patru persoane în casă. Eu, mama, bunica, sora mea şi fratele meu. Sper să îi pot ajuta şi eu”, a completat Dana Kader.

Citește mai multe despre Marian Oprea, calificare, campioana, Campionatul Mondial, Finala, Handbal și Macedonia pe Libertatea.

Comentarii