Martin, fiul de 24 de ani al lui Vladimir Cohn, fostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo, este unul dintre cele mai apreciate modele masculine la New York! Numai că a prezentat și haine de damă! Pasionat de actorie, pe care o consideră meseria de bază, tânărul stabilit în West Village, Manhatan-New York (SUA), aflat sub contract cu agenţia DNA, a reinventat, practic, ideea de manechin. ”UMO” (Unidentified Modeling Object) este conceptul ilustrat de Martin. 

”Căprioară cu ochi de copil abandonat, un model atipic, cu sprâncene groase, cu multe aluniţe, cu umeri înguşti şi cu părul a la Shaggy. Are doar 1.55 metri înălţime, poartă tocuri uriaşe şi jachete strânse pe corp. Oamenii îl confundă, de obicei, cu o fată. Cu toate acestea, fanii lui pretind că Martin Cohn are stil. Nu arată precum modelele renumite, e, practic un antistar, are o mulţime de lucruri ciudate împrejuru-i, dar e genial”. Aşa era caracterizat Martin Cohn, acum câțiva ani, pe site-ul specializat în modă, glamcult.com.

Cohn nu s-a jenat că e confundat cu o femeie. „La început, a fost enervant, dar m-am obişnuit şi acum îmi vine să râd”, spune tânărul într-un interviu pentru ”New York Magazine”, din SUA, care a titrat ”Androginul perfect”.

”Poate purta la fel de bine haine de femeie şi haine de bărbat. E convins că e, într-adevăr bun, şi că lumea de pe stradă râde de el degeaba”, a scris şi britanicul ”The Guardian”.

”Să râdă ciob de oală spartă! Conturile mele se îngraşă! Eu nu cred în ideea „look” normal, eu port doar ceea ce simt că e frumos pentru mine şi doar ceeea ce mă face să arăt bine. Ştiu că, pentru majoritatea oamenilor, pot părea ciudat, dar nu-mi pasă! Acum m-am vopsit blond. Blond nu înseamnă că sunt nebun sau ciudat. Culoarea asta mi se potriveste!”, explica Martin.

Cohn lucrează a intrat în modelling de la 18 ani şi spunea că acceptă orice ofertă apare. Şi au venit CK, Vogue, Ferre, Prada, Givenchy, Morphosis. Are şi designeri preferaţi, Zaldy, Rodarte, Christophe Decarnin sau Rick Owens.

40

Rochii mulate, dresuri, tocuri uriaşe
Conform fashionologie.com, Cohn a atras atenţia la ”New York Fashion Week”, în toamna lui 2009, provocând agitaţie printre comentatori. El a defilat pe catwalk, pentru Elise Overland, îmbrâcând o rochie mulată, cu paiete, asortată cu dresuri, dar şi tocuri uriaşe. ”Sunt mândră de el, a fost mai feminin şi mai graţios decât majoritatea fetelor de pe scenă”, spus însăşi creatoarea pemtru femulate.org.

2ugh15u

A pozat în reviste pentru travestiţi
Adele Booth, de la fashionforlunch.com, unul dintre ”insiderii” în moda newyorkeză, a comentat: ”Întâi l-am remarcat pe Martin în revista ”Candy”, care scrie despre travestiţi, transsexualitate… Apoi, după câteva întâlniri ulterioare, am descoperit că domnul Cohn este într-adevăr pasionat de îmbrăcămintea feminimă”.

02

A făcut şcoala primară în Monaco
Într-un interviu realizat de Polly Vernon, fostă coordonatoare a secţiei de lifestyle de la ”The Observer”, Martin a spus că nu-l deranjează deloc că e confundat cu o fată. Cohn a dezvăluit: ”M-am născut la New York. Dar am stat şi în România o perioadă. Am fost apoi prin Italia, prin Franţa, la Monaco. Şcoala primară am făcut la Monte Carlo, iar liceul am îmcercat să îl urmez la NYU’s College , dar am plecat după o săptămână. Acum fac un curs de actorie”.

23

Recenzie The Guardian
”Cohn se bucură de o celebritate care e complet disproporţionată în raport cu realizările sale, care, prin propria admitere, sunt destul de limitate. Nu a făcut cursuri de modelling, nu are nici o calitate care să-l recomande pentru castinguiri. Dar pare fabulos de bine îmbrăcat în orice moment. Efectul general pe care îl produce este al unui copil capricios, un vampir albinos, că tot vine din Transilvania”.

Vladimir Cohn: ”Acesta e rostul lui în viaţă”
Vladimir Cohn, fostul acţionar al lui Dinamo şi un prosper om de afaceri, nu a vrut să comenteze prea mult despre cariera fiului său: ”Nu aş vrea să vorbesc foarte mult despre Martin. Acesta e rostul său în viaţă. E fiul meu şi cu asta basta! Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre cariera sa în modeling sau de cea de actor, vorbiţi chiar cu el, deoarece eu nu vă pot ajuta prea mult în această privinţă!”. Cohn Vladimir OC

CINE E TATĂL LUI
Vladimir Cohn (foto, 65 de ani), tatăl modelului şi actorului newyorkez, fost acţionar şi vicepreşedinte al clubului Dinamo, s-a născut în Basarabia, în 1972 a plecat în Israel, apoi a ajuns în SUA, unde s-a căsătorit şi şi-a deschis primele bussinessuri. În 1990 s-a născut Martin, care acum locuieşte la New York, cu mama lui. După Revoluţie, care l-a prins ca ”industriaş” în Italia, Cohn s-a întors în ţară şi a devenit om de afaceri. A devenit cel mai important pion pe piaţa industriei de hârtie şi de ambalaje, conducând unicul producător de carton presat din România, RomCarton SA, Combinatul de Celuloză si Hârtie de la Suceava, Celhart Donaris Brăila sau Ecopack Ghimbav. A divorţat de prima soţie şi, de atunci, a avut mai multe relaţii, presa atribuindu-i ”flirturi” cu fostul manechin si vedetă TV Laura Iordache sau cu creatoarea de modă Venera Arapu.

Into The Light from Opening Ceremony on Vimeo.

Martin Cohn: ”Vrea să ajung un actor mare”

Martin Cohn a vorbit  despre ce însemnă cariera sa. Americanul, care ştie doar câteva cuvinte româneşti, dezvăluie că faptul că a lucrat în modă ”doar ca un hobby care îi aduce bani şi atât” El visează să devină actor, să-şi facă un nume la Hollywood, nu pe catwalk!

Salut, Martin! Cu ce să încep?
Martin Cohn: Lasă-mă pe mine! Întâi, aş vrea să spun că eu nu sunt un model profesionist, eu sunt actor! Modellingul este doar ceva ce mi se întâmplă să fac de câţiva ani. Eu am fost, sunt şi voi fi actor. Ăsta e ţelul meu. Vreau să ajung celebru la Hollywood, să fiu nume mare mare pe afişele filmelor!

Şi atunci, de ce mergi la prezentări? Presa de specialitate de la New York te consideră ”un ciudat”, dar un pion important…
Hm! Modellingul a fost şi este doar un loc de muncă, o modalitate de a face nişte bani, de a cunoaşte oameni, de a căpăta exeperienţă în relaţiile umane. Nici nu vă imaginaţi câtă lume se învârte la astfel de evenimente de modă…

Să înţeleg că faptul că ai lucrat în modă, te ajută în cariera de actor.
Da, o experienţă extraordinară! Şi moda, şi actoria aduc o perspectivă asupra a ceva ce mulţi oameni nu ştiu, nici măcar nu vor experimenta vreodată.

Ce contracte ai avut?
Am lucrat pentru o gamă foarte largă de reviste importante şi de firme de prestigiu. Din păcate, clienţii mei s-au concentrat pe doar câteva lucruri ”excentrice”, nu pe personaliatea mea. A fost ceva de genul: ”Mă angajaţi şi mă plătiţi, atunci încerc să fiu şi eu un profesionist!”.

Să înţeleg că nu ai fost prea mulţumit de ce se întâmplă în domeniul modei?
Repet, a fost şi e doar un loc de muncă. Da, acum nu mai sunt model deoarece am fost nemulţumit de ce se întâmplă în această industrie. Sunt prea multe mize şi prea artificiale. Am decis că e mult mai important să mă concentrez pe studiile mele cu privire la meseria de actor. Acum, am multe lucruri de arătat în filme.

Ai prezentat haine de damă. Presa îşi punea întrebări despre tine…Ce orientare sexuală ai?
Nu e nici o întrebare de pus. Pentru asta am fost plătit, asta am făcut! În ceea ce priveşte viaţa mea personală, da, am o prietenă. Eu trăiesc o viaţă liniştită şi sunt foarte concentrat pe priorităţile mele şi pe munca mea, pe studiile mele… Nu cred că sunt „excentric”, asta nu e adevărat.

”Îmi plac Johnny Depp și Maia Morgenstern”

maia morgenstern00_VS
Cum te descurci în lumea filmului? Sunt prejudecăți și în America despre un fost model care vrea să ajungă actor?

Da, sunt!. Oricum, sunt foarte bucuros că nu ai folosit doar internetul ca sursă de inspirație. Nu-mi reneg prezentările de modă la care am fost, dar să știi că și în SUA producătorii de filme se uită un pic chirâș la mine când vin să dau probe pentru diverse roluri.

Ai prins vreunul până acum?
Da, am făcut câteva scurtmetraje. Am jucat și într-un film ”fantastic”, cu elemente de magie…Un fel de ”Harry Potter”. În acest moment, am în derulare câteva proiecte, merg la castinguri, la audiții. Nu pot să dezvălui prea multe acum, pentru că nu e nimic oficial. Dar sunt foarte mândru de ceea ce fac.

Ce model ai?
Johnny Depp! Este exact tipul de actor care îmi place. A acceptat diverse proiecte și nu s-a lăsat până nu le-a dus la capăt pe toate. Johnny e magnific, are o abilitate extraordinară de a face totul bine, cu o pasiune formidabilă. Am numai de învățat de la el. E ”profesorul” meu.

Cunoști vreun actor român?
Singurul nume îmi vine acum în minte este cel al Maiei Morgenstern (foto, sus). A fost excelentă în Patimile lui Iisus. Cine nu știe filmul lui Mel Gibson…

Ai fost vreodată în România, să-ți vizitezi tatăl, familia de aici?
Am fost de câteva ori. Eu sunt născut, însă, la New York. Îmi cer scuze, dar mai știu doar câteva cuvinte românești…”Buna ziua”…, Mulțumesc”..

Ce hobby-uri ai?
Îmi place să văd filme bune, să citesc cărți bune, iar acum fac un curs de arte. Pe de altă parte, am o viață destul de activă și merg regulat la sala de gimnastică. Cred că este important, în general, să ai o atitudine ”sportivă”.

Joacă în ”Desire in New York”

Indiegogo Campaign Video for „Desire in New York” from Ahmed Ziari on Vimeo.

Martin Cohn (foto) a fost cooptat în distribuția peliculei Desire in New York, regizată de Ahmed Ziari. Filmul prezintă viața unei femei, Karen, care suferă de singurătate și e foarte greu să menține relații serioase în această în New York. 

COHN

 

 

       
FOTO S-a iubit cu Adrian Cristea și a fost căsătorită cu un alt mare fotbalist, iar acum arată cu totul diferit!
PARTENERI - GSP.RO
FOTO S-a iubit cu Adrian Cristea și a fost căsătorită cu un alt mare fotbalist, iar acum arată cu totul diferit!
ȘOC! Cum arată acum Mihaela 'Dragostea mea'. Soția lui Mircea Geoană nu a mai fost văzută din 2009 în public FOTO
Playtech.ro
ȘOC! Cum arată acum Mihaela 'Dragostea mea'. Soția lui Mircea Geoană nu a mai fost văzută din 2009 în public FOTO
„Ai vrut să pleci și ai plecat”. Cristina, o farmacistă din Botoşani s-a sinucis la doar trei luni de la nuntă. Tânăra de 30 de ani a lăsat o scrisoare de adio
Observatornews.ro
„Ai vrut să pleci și ai plecat”. Cristina, o farmacistă din Botoşani s-a sinucis la doar trei luni de la nuntă. Tânăra de 30 de ani a lăsat o scrisoare de adio
Horoscop 7 decembrie 2021. Taurii simt o oarecare eliberare de o grămadă de griji inutile pe care le-au tot acumulat
HOROSCOP
Horoscop 7 decembrie 2021. Taurii simt o oarecare eliberare de o grămadă de griji inutile pe care le-au tot acumulat
Motivul pentru care bătrânul din Vaslui și-a omorât soția și fiul cu securea este absolut cutremurător. Unde se ducea când a făcut accident
Știrileprotv.ro
Motivul pentru care bătrânul din Vaslui și-a omorât soția și fiul cu securea este absolut cutremurător. Unde se ducea când a făcut accident
Prezentatoare TV celebră, concediată după ce şi-a umilit o colegă. Ce a putut spune. Emisiunea ei iese din grilă
Telekomsport
Prezentatoare TV celebră, concediată după ce şi-a umilit o colegă. Ce a putut spune. Emisiunea ei iese din grilă
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!
PUBLICITATE
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!