MENIU CAUTĂ

Floyd Mayweather și-a anunțat revenirea în ring. Va lupta de Revelion împotriva luptătorului de kickbowing Tenshin Nasukawa

Distribuie

Pugilistul Floyd Mayweather și-a anunțat revenirea în ring. Boxerul neînvins în cariera sa de la profesioniști se va lupta în Japonia, pentru titlul de "Star of the Year", impotriva lui Tenshin Nasukawa, un luptător de kickboxing nipon, 27 de meciuri, 27 de victorii, 20 prin KO.

ACTUALIZARE 17 octombrie. Floyd Mayweather a anunțat că lupta sa împotriva kickboxerului japonez va avea loc la Saitama, înainte de Revelion, dar va fi un meci demonstrativ.

ACTUALIZARE 8 octombrie. Legenda boxului american Floyd Mayweather a anunţat că a decis să anuleze meciul pe care urma să-l dispute împotriva luptătorului japonez de kickboxing Tenshin Nasukawa, pe 31 decembrie la Saitama, informează AFP, citată de agerpres.ro.

„Vreau să fie foarte clar că eu, Floyd Mayweather, nu mi-am dat niciodată acordul pentru o luptă oficială împotriva lui Tenshin Nasuwaka”, a scris Mayweather pe contul său de Instagram.

Într-un lung mesaj, pugilistul în vârstă de 41 ani a explicat că a participat la o conferinţă de presă, luni la Tokyo, în cursul căreia „el şi anturajul său au fost complet destabilizaţi de noua turnură a evenimentelor”.

Americanul susţine că şi-a dat iniţial acordul pentru un meci demonstrativ de trei reprize, rezervat „unui mic grup de spectatori bogaţi” care urmau să plătească „o sumă foarte mare”.

„Trebuia să oprim imediat ceea ce s-a întâmplat. Vreau să-mi prezint scuze fanilor mei în legătură cu aceste informaţii foarte înşelătoare, care au fost difuzate în cursul acestei conferinţe de presă. Pot să vă asigur că şi eu am fost total surprins de ceea ce s-a anunţat, fără acordul sau aprobarea mea”, a continuat Mayweather.

Supranumit „Money” (Bani) datorită averii imense pe care a strâns-o pe ringul de box, Floyd Mayweather a rămas neînvins în cursul carierei sale de pugilist profesionist, având un bilanţ de 50 de victorii în tot atâtea meciuri, 27 dintre ele câştigate înainte de limită.

Campion mondial la cinci categorii diferite de greutate, el şi-a anunţat retragerea în septembrie 2015, înainte de a reveni în ring pentru o luptă controversată, dar foarte bine remunerată, împotriva starului artelor marţiale mixte (MMA), irlandezul Conor McGregor, pe care l-a învins în august 2017, la Las Vegas.

În ultimele săptămâni, Mayweather lăsase să se înţeleagă că ar putea renunţat din nou la retragere pentru a-l înfrunta într-un meci revanşă pe fostul său mare rival, filipinezul Manny Pacquiao, sau să-l înfrunte pe rusul Habib Nurmagomedov, care tocmai l-a învins pe McGregor în MMA.

Miercuri, însă, „Money” şi-a încheiat mesajul explicând că este „un boxer retras, care câştigă sume de bani fără precedent în lumea întreagă prin apariţii, discursuri şi, uneori, mici demonstraţii”.

———

Nu s-a stabilit, deocamdată, ce fel de reguli vor funcționa la lupta celor doi sportivi neînvinși în carieră.

Aceasta va fi a doua revenire a boxerului american de 41 de ani. ”The Money” s-a întors prima dată anul trecut, luptând pe reguli de box și câștigând contra campionului UFC Connor McGregor.

Meciul Mayweather – Nasukawa este organizat de Rizin Fighting Federation.

Partida va avea loc în Saitama, Japonia.

În ultimele zile, s-a vorbit și despre o luptă Mayweather – Nurmagomedov.

Citește mai multe despre floyd mayweather și kickboxing pe Libertatea.

Comentarii