Mergi direct la conținut »
Formula 1: Max Verstappen, pedepsit cu muncă în folosul FIA după bruscarea lui Esteban Ocon
Sport Libertatea > Sport > Formula 1: Max Verstappen, pedepsit cu muncă în folosul FIA după bruscarea lui Esteban Ocon

Formula 1: Max Verstappen, pedepsit cu muncă în folosul FIA după bruscarea lui Esteban Ocon

Olandezul Maz Verstappen, 21 de ani, pilotul echipei Red Bull Racing, va trebui să execute două zile de muncă în folosul Federației Internaționale de Automobilism (FIA), după ce l-a bruscat pe francezul Esteban Ocon, pilotul echipei Racing Point Force India, la sfârșitul Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei.

De Cătălin Apostol,

Max Verstappen s-a enervat din cauza faptului că a pierdut șefia cursei după acroșajul cu Esteban Ocon petrecut în turul 44. Olandezul a considerat că francezul nu i-a făcut loc să treacă, deși era cu un tur în urmă. „Ce idiot! Pentru binele lui, sper că nu ne vom întâlni la vestiare”, a fost auzit spunând Verstappen în transmisia radio cu boxa echipei lui, imediat după incident.

La sfârșitul cursei pe care a încheiat-o pe locul 2, în spatele lui Lewis Hamilton, Verstappen s-a întâlnit totuși cu Ocon la vestiare și a răbufnit. Olandezul și-a bruscat adversarul, împingându-l în mod repetat și reproșându-i incidentul din turul 44. Incidentul nu a fost pe placul comisarilor de cursă, care au luat măsuri împotriva lui Verstappen.

„Pilotul mașinii cu numărul 33 (n.r. – a lui Max Verstappen) a provocat contactul fizic cu pilotul mașinii cu numărul 31 (n.r – a lui Esteban Ocon) în vestiarul FIA. De aceea, va trebui să presteze două ore de muncă în folosul FIA. Chiar dacă apreciem pasiunea piloților, aceștia trebuie să dea dovadă de fair-play și să se comporte exemplar, ceea ce lui Verstappen nu i-a reușit”, se arată în comunicatul FIA.

Close
Închide
  Close