De Daniel Conțescu,

Libertatea: Cum ţi s-a părut meciul de la Veszprem?
Robert Licu: Oltchim a făcut un meci foarte bun. Păcat că s-a ratat calificarea. Pe final s-au făcut greşeli incredibile. S-au scăpat nişte mingi… Îi aud pe toţi că a fost cădere de moral. Nu cred că lucrurile stau chiar aşa.
Dar cum stau?
Diferenţa s-a făcut la faptul că jucătoarele de la Oltchim sunt de mai puţin timp împreună decât cele de la Györ. Plusul ăsta le-a adus victoria.
Ajungem la meciul…
Aoleu, nu-mi aduce aminte de meciul ăla din 1993, că plâng şi acum singur pe străzi! Dacă nu pierdeam atunci, luam medalie la Mondiale.

↑ Robert Licu a fost cel mai bun jucător român în meciul cu Franța din 1993, cu 8 goluri marcate, dar la final a fost și el neputincios
Au fost tot nişte gafe…
Ştot a făcut un dribling şi şi-a dat cu mingea în picior! Ultima a făcut-o însă Toacsen (n.r. – portar)! Eu am salvat o minge să nu iasă în aut, el a prins-o, a făcut nişte fente cu ea în mână, apoi i-a dat-o lui Richardson! Trei zile nu ne-am revenit după acel joc. N-am fost oameni.
V-aţi îmbătat de supărare?
Da de unde! Eram varză! Ne-am închis în camere şi vorbeam singuri! Asta e diferenţa dintre mentalitatea de afară şi cea a românilor. Afară, după un meci, uiţi ce s-a întâmplat. Când evoluam la club, în Germania, ne urcam în autocar şi desfăceam o bere, indiferent de rezultat.
Crezi că unele jucătoare vor rămâne şocate pe viaţă după această experienţă?
Nu cred. Ce mă deranjează e că unguroaicele sunt prea lăudate. Ca şi în 1993, noi am făcut prostiile. Ne-am bătut singuri. Situaţiile însă diferă. Acum nu a mai fost naţionala, sunt toate naţiile la Oltchim, iar antrenorul are pregătire vestică.

«Tragedii» din fotbalul românesc

10.07.1994: România – Suedia 2-2, 4-5 (2-1, min. 101). Nordicii au egalat în minutul 115, după o gafă a lui Prunea. Am ratat semifinalele.
10.09.2003: Danemarca – România 3-2 (1-2, min. 71, 2-2 final, Martin Laursen marcând în 90+5). Am ratat calificarea la CE 2004.
27.04.2006: Middlesbrough – Steaua 4-2 (0- 2, min. 24). Am ratat calificarea în finala Cupei UEFA.

↑ Portarul stelist Carlos, în genunchi după eșecul de la Middlesbrough

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente