MENIU CAUTĂ

Fotbaliştii plecau acasă cu balerine!

Distribuie

S-a tot bătut monedă pe faptul că “Generaţia de Aur” era cuminte, comparativ cu generaţia lui Mutu şi Chivu. Florin Căprăruş vine cu o versiune îmbunătăţită: “Se petrecea şi atunci, dar se făcea cu grijă, cu grupul. După meciurile de acasă, băieţii închiriau un separeu la Vox Maris sau la Flamingo. Locuri retrase, în spate. Preferau discreţia, nu făceau scandal, precum cei de acum. Chemau doi lăutari, mai veneau şi balerine de la Melody... Unii fotbalişti plecau şi cu balerine acasă... Dar, repet, totul discret, fără scandal. Se stătea până la ora 3.00-4.00. La 7.00 a doua zi aveau avion. Nu conduceau băuţi, preferau taxiurile. Şi nu se exagera cu băutura, nu-i vedeai căzuţi pe sub mese!”.
Părintele le-a spus să nu se vopsească
Memorabilul moment în care tricolorii s-au făcut blonzi, în 1998, îi este apropiat masorului.
“Eram în autocar, cu 7 zile înainte de startul competiţiei. Noi venisem de vreo două săptămâni în Franţa. Nea Puiu era stresat, iar băieţii, ca să-l mai destindă, au propus să ne facem toţi blonzi, dacă mergem mai departe din grupă. Nea Puiu a zis: «Staţi să mă consult cu soţia». A sunat acasă, a acceptat, dar cu o condiţie: «Eu mă tund 0, nu mă fac blond». Părintele Argatu (foto mic) le-a transmis jucătorilor, prin nea Puiu, că dacă se fac blonzi, nu vor trece de grupe. Să se tundă, dar să nu se vopsească! Nea Puiu a ştiut că nu ne vom califica, simţea asta, aşa că n-a mai pregătit aşa cum trebuie meciul cu Croaţia, se vedea că nu mai avea tragere de inimă la ultimele antrenamente. Iar pe bancă nu prea s-a agitat, în timpul jocului. Ştia că băieţii şi-au făcut- o cu mâna lor! Pe mine m-a tuns Balint!”.

Iordănescu şi sacoul cu noroc

Momentul din 1994, de la meciul cu Argentina, în care Anghel Iordănescu a apărut, în plină vară americană, îmbrăcat cu un sacou gros, deşi afară erau peste 40 de grade Celsius la umbră, este lămurit de Căprăruş: ”Nea Puiu a avut câteva costume în America, nu doar pe acela. Însă numai în acel sacou, pe buzunarul din interior, Sfânta Cruce primită de la părintele Argatu stătea dreaptă. În celelalte buzunare ba stătea într-o parte, ba nu încăpea. Aşa că a dorit să poarte acel sacou! Părintele Argatu i-a spus să ţină crucea pe mânecă sau într-un buzunar pe interior!”.

Marele Hagi, scos din antrenament

S-a spus că Iordănescu a fost făcut mare de stângul magic al lui Hagi. Totuşi, fostul decar nu sufla în faţa Generalului. ”În 1993, am văzut cum Anghel Iordănescu l-a dat afară din antrenament pe Gică Hagi. Nu era atent la un exerciţiu sau cam aşa ceva. Gică s-a dus frumos în cameră, n-a comentat, iar după aceea şi-a cerut scuze. Aşa era atmosfera la naţională, nu avea nimeni fiţe. Era un grup unit. Nea Puiu l-a ajutat mult pe Gică. L-a convins să vină la Steaua, deşi Gică avea ofertă şi de la Universitatea Craiova. I-a spus doar: «Vezi că ăştia vor să te distrugă». Când a venit la Steaua, a intervenit pe lângă Valentin pentru ca lui Hagi să-i fie adus din Germania ultimul tip de Mercedes”.

Citește mai multe despre Gheorghe Hagi pe Libertatea.

Comentarii