MENIU CAUTĂ

Frumoasa atletă Cristine Spătaru a dat triplusaltul pe bob

Distribuie

Născută la Oneşti, Cristine se anunţa o atletă de viitor. În 2003, sportiva de la Farul cucerea titlul mondial la junioare, la “lungime” şi “triplusalt”. Înaintea JO 2004, o accidentare a obligat-o să ia o pauză. “Mi-au fost frânte aripile. Am încercat să revin în atletism, după şase ani, însă rezultatele nu au fost cele dorite”, spune Cristine. Legitimată acum la CS Muscelul, tânăra s-a reprofilat pe bob: “Sezonul începe săptămâna viitoare, dar am plecat mai devreme în Germania, pentru pregătire. În ţară, când pista de la Sinaia e neutilizabilă, mă antrenez pe cele cu starturi pe role! Sunt în echipajul 1 al lotului olimpic, cu pilotul Oana Diaconu. Până pe 31 decembrie, avem două etape în Cupa Europei şi două în cea Mondială”. Cristine s-a adaptat repede la bob: “De mică mi-a plăcut adrenalina! Sunt curajoasă şi mi-am învins teama pe pistă. Chiar dacă am văzut moartea cu ochii. M-am răsturnat de două ori!”. Cris va reveni acasă în februarie. Pregătirea sportivei e sprijinită de ANST, FR de Bob şi Sanie şi de clubul la care activeză. “Obiectivul este calificarea la JO din 2014 şi un loc bun la Mondiale”, încheie ea.

Pescăriţă şi… fotomodel


În afara pasiunii pentru sport, lui Cristine îi place să pescuiască şi să prezinte modă, mai ales că are calităţi fizice de invidiat. În 2010, când a vrut să revină la atletism, a slăbit de la 82 la 64 de kilograme!

Rugbistul Blăgescu, locul 14 la JO de iarnă din 1956

La JO de iarnă din 1956, de la Cortina dAmpezzo, cel mai bun loc pentru România, 14, a fost obţinut la bob atât în proba pentru două persoane, cât şi în cea de patru. Din echipajele ţării noastre a făcut parte şi Mărgărit Blăgescu. Polisportiv, acesta a fost şi un cunoscut internaţional de rugby, el câştigând campionatul intern cu Steaua.

Comentarii