MENIU CAUTĂ
25 Mai. 2018 20:53

Gabriel Cobzaru, campion național la kickbox. Face pizza ca un italian și luptă ca Jackie Chan

Distribuie

Gabriel Cobzaru, campion național la kickbox. Face pizza ca un italian și luptă ca Jackie Chan.

La 21 de ani, bucureșteanul Gabriel Cobzaru este unul dintre cei mai buni kickboxeri de categorie mică ai României. Face acest sport din fragedă pruncie, de la 13 ani, și până în prezent a adunat numeroase titluri. Este campion național și balcanic de kickbox, medaliat cu bronz la mondialele și europenele de savate iar de curând a debutat și în boxul profesionist.

”În copilărie, mă gândeam la ce-o să fac când o să fiu mare și mă cam bătea gândul să fac ceva cursuri de vioară ori de clarinet. Din păcate sau din fericire, cum vreți s-o luați, n-am avut ocazia să pun mâna pe vreun instrument, că cine știe ce muzician de talie mondială ieșea din mine așa că la 13 ani m-am apucat de kickbox. Și n-am regrete, să știți”, povestește râzând Cobzaru, care este antrenat și manageriat de 8 ani de președintele FR Savate, Marius Niță. La 1,69 și 63 de kg, pur și simplu plutește prin ring, astfel că pare decupat din filmele cu chinezi zburători. În timpul unei gale disputate anul trecut, câțiva spectatori comentau impresionați:

”Ăsta parcă-i Cichi Chan, așa zboară prin ring!” Cobzaru nu este doar un luptător de calitate ci și un apreciat pizzer. ”Lucrez ca pizzer de 3 ani. Calzone, Quatro Stagioni, pizza țărăneascaă, pizza mexicană, nici una nu mai are secrete pentru mine. Asa cum stăpânesc croșeele sau high kick-urile, stăpânesc și rețetele de pizza. Sunt chiar bun, să știți, îi concurez și pe italieni. Am prieteni care vin din toate colțurile orașului să mănânce pizza la mine. Și nu mă bag doar la pizza. Stau bine și la sarmale și la ciorbe”, spune Cobzaru.

”Și în bucătarie și în ring, secretul stă în rutină, în antrenamente. Fac pizza și mă antrenez 6 zile din 7, de aia am performanțe”, se amuză Cobzaru care, în kickboxul profesionist, are un palmares de 12 victorii și o singură înfrângere. Gabriel Cobzaru va urca din nou în ring duminică 27 mai în sala Rapid, în gala ”Lorzii ringului”, unde va da piept cu moldoveanul Denis Nicolaevici pentru titlul balcanic în versiunea SFC la 63,5 kg.

Gala din Giulești iîncepe la ora 19.00, este organizată de promotorul Marius Niță, și este alcătuită din 4 meciuri de box și 4 de kickbox.

Comentarii