UPDATE, ora 11.40. Înmormântarea lui Gheorghe Gușet va avea loc miercuri, 14 iunie, la ora 13.00, la Capela Ortodoxă din Zalău. Informația a fost oferită tot de soția sa, Lorena Boberschi, cea care a anunțat și decesul sportivului, pe pagina ei de Facebook.

SUMAR:

Atletul care a bătut record după record la toate categoriile de vârstă la aruncarea greutății s-a simțit rău în urmă cu patru zile, la masa de prânz, iar medicii erau rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Decesul marelui sportiv a fost anunțat de soția sa. ”Gheorghe Călin Guşet a murit. Acum câteva minute a pierdut bătălia cu viaţa. Se pare că Dumnezeu a avut alte planuri cu tine. Îţi mulţumesc pentru toţi cei 21 de ani petrecuţi împreună, pentru tot ce am realizat împreună în viaţă şi în sport! Ţi-am promis că voi fi lângă tine mereu şi am fost până în ultimul moment al vieţii tale. Tu mi-ai promis înainte de operaţie că te întorci la mine. E prima dată când tu nu te ţii de cuvânt. Te iubesc aşa cum nu am iubit pe nimeni altcineva şi nimeni niciodată nu te va înlocui în inima mea!! Drum lin dragostea mea. Dumnezeu să te odihnească în pace iubirea vieţii mele”, a scris Lorena Boberschi pe Facebook.

În cursul zilei de joi, în timp ce se afla la masă cu Lorena Boberschi – partenera sa de viaţă, cea care i-a fost şi antrenor când era sportiv, Gheorghe Guşet a început să se simtă rău şi s-a albit la faţă. Automat, au fost făcute câteva manevre de resuscitare, după care a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Zalău, unde a fost diagnosticat cu disecţie de aortă şi transferat de urgenţă la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

În cursul nopţii, undeva în jurul orei 4.00, Guşet a suferit o intervenţie chirurgicală complexă, de 12 ore, iar medicii medicii erau rezervaţi în privinţa reuşitei operaţiei!

”Nu îmi vine să cred. Marţi dimineaţa, când am avut şedinţă la club cu toţi antrenorii, Guşet era bine dispus, am discutat cu el şi nu era nicio problemă”, spune Silviu Mureşan, directorul Clubului Sportiv Municipal din Zalău.

”Uriaşul din Carpaţi” și-a încheiat cariera după o insuficienţă renală cronică

Gheorghe Gușet, născut pe 28 mai 1968, n-a avut rival timp de 25 de ani în probele de aruncare agreutății, câștigând competiții la toate categoriile de vârstă.

”Uriașul din Carpați”, cum a fost poreclit, a fost unul dintre cei mai titrați aruncători ai României, specialitatea lui fiind proba de aruncarea greutății. Este primul atlet din România care a reușit să obțină peste 20,00 m și 21,00 m. A stabilit nu mai puțin de 15 recorduri naționale, dintre care 5 în aer liber, ultimul măsurând 20,84 m, în 1999 și 10 indoor, cel mai valoros 21,04 m, în 2006. A devenit maestru al sportului în anul 1990.

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele
Recomandări

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele

A avut ca antrenori pe Lenuța Pușcaș, Nicu Lăpușanu, Dan Serafim și Lorena Boberschi (2005-2007), care i-a devenit și soție. În palmares, Gheorghe Gușet a strâns un loc 7 la Europenele în aer liber – 2002, 2 locuri 5 la CE indoor în 2000 și 2005, 11 medalii la Campionatele Balcanice în aer liber și 12 la cele de sală, 26 de titluri de campion național, dintre care 13 în aer liber și tot atâtea în sală.

”Uriaşul din Carpaţi” era una dintre metaforele cu cale era gratulat Gheorghe Guşet, aceasta nu numai datorită fizicului impresionant, ci a rezultatelor de excepţie din cariera lui sportivă!

Din păcate, cariera sa de performanţă s-a întrerupt brusc când avea 40 de ani, după o insuficienţă renală cronică.

Până la urmă, marele atlet a fost supus unui transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca. Operaţia a fost una reuşită, iar Guşet s-a născut pentru a doua oară!

Între timp, el a mai acuzat probleme de sănătate, dar şi-a continuat activitatea de antrenor la CSM Zalău.

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu