MENIU CAUTĂ
26 Dec. 2013 13:10 , de Adrian Văduva

Gică Hagi ÎL DESFIINŢEAZĂ pe Victor Piţurcă: „Totul s-a terminat”

Distribuie

Gică Hagi este nemulţumit de faptul că Victor Piţurcă a ales să folosească jucători cu experienţă în campania de calificare pentru Brazilia 2014. Cum România a ratat prezenţa la turneul final, „Regele” crede că în ultimii doi ani, la echipa naţională nu s-a făcut nimic, deşi ar fi trebuit să se formeze o selecţionată tânără.
„În aceşti ultimi doi ani şi jumătate nu s-a făcut o echipă nouă, nu s-a construit nimic, nu s-a mizat pe jucători tineri ca să spunem acum că obiectivul este Euro 2016. Am pierdut doi ani şi jumătate şi totul s-a terminat! S-a optat pentru jucători de mare experienţă, şi în doi ani şi jumătate n-am văzut niciun tânăr”, a spus Hagi la GSP TV.
Tocmai de aceea, fostul lider al Generaţiei de Aur nu crede că România are prea multe şanse de a se califica la Euro 2016, chiar dacă la turneu vor fi prezente 24 de echipe.
„Acum trebuie să mai stăm alţi doi ani şi jumătate pentru a căuta alţi zece tineri. Dar, poate pierdem din nou că este un risc să foloseşti tineri. Trebuie să ai răbdare cu ei. Piţurcă a riscat, a convocat jucători de 30 de ani şi lumea este nemulţumită. Eu i-am explicat lui Mircea Sandu că dacă nu bagi tineri trebuie să garantezi calificarea, pentru că altfel n-ai format un grup de viitor sub 25 de ani”, a conchis fostul căpitan al tricolorilor.

Citește mai multe despre Gheorghe Hagi pe Libertatea.

Comentarii