Mergi direct la conținut »
Gimnastică. A patra ediție a Cupei ”Nadia Comăneci” și-a desemnat câștigătoarele
Sport Libertatea > Sport > Gimnastică. A patra ediție a Cupei ”Nadia Comăneci” și-a desemnat câștigătoarele

Gimnastică. A patra ediție a Cupei ”Nadia Comăneci” și-a desemnat câștigătoarele

A patra ediție a Cupei ''Nadia Comăneci'' la gimnastică artistică s-a desfășurat pe 27 și 28 aprilie, la Onești, cu participarea a 50 de sportive, bursele ridicându-se la aproape 1.500 de euro, informează un comunicat remis AGERPRES.

De Daniel Conțescu,

Fundația Nadia Comăneci și Clubul Sportiv Municipal Onești au organizat această a patra ediție a competiției, care s-a desfășurat în Sala de Gimnastică „Nadia Comăneci” a Clubului Sportiv Municipal Onești, sala în care s-a antrenat cândva chiar fosta mare campioană.

„A fost prima ediție care s-a desfășurat în sala unde se pregătea Nadia Comăneci. Asta a creat un aer mai intim, mai familial. Nu au fost accidentări, iar gimnastele s-au pregătit și pentru Cupa Andreea Răducan”, a spus Ingrid Istrate, director Clubul Sportiv Municipal Onești.

50 de gimnaste cu vârste cuprinse între 8 ani și jumătate și 10 ani, legitimate la 10 cluburi din țară, au participat la această ediție. Micuțele sportive au trăit emoțiile unui concurs adevărat.

La individual compus, junioare 3 nivel 2, podiumul a arătat astfel: Miruna Cazan (CS Dinamo), Ruth Damian (CSS Focșani), Monica Ilie (CSS Dinamo).

La individual compus, junioare 3 nivel 1, ordinea primelor trei clasate a fost: Elena Oprea (CS Dinamo), Roberta Radu (CSS Dinamo), Eva Mircioagă (CSS Dinamo).

Locul 1, la ambele competiții de individual compus, a fost premiat cu 500 de euro, locul 2 cu 150 de euro, iar locul 3 cu 75 de euro. Premiile au fost oferite de Fundația Nadia Comăneci, cu sprijinul Dedeman și SCC Erbașu.

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”
Recomandări

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”

 

Câștigătoarele primelor trei locuri la toate probele din competiție au fost răsplătite cu premii constând în diplome, medalii, cărți autobiografice „Scrisori către o tânără gimnastă” (autor Nadia Comăneci), tricouri și rucsacuri personalizate. Toate participantele au primit tricouri personalizate și câte o carte „Scrisori către o tânără gimnastă”.

„Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la primul 10 olimpic primit de Nadia Comăneci la Montreal, iar Cupa ‘Nadia Comăneci’ a ajuns la cea de-a IV-a ediție. Se pare că cifra patru este cifra acestui an. Ne bucurăm să vedem că, an de an, cele mai mari cluburi de gimnastică din țară își înscriu fetele la această competiție și ne dorim ca, pe viitor, evenimentul să fie dezvoltat într-un eveniment polivalent, asemănător cu cel organizat de Nadia și Bart în Oklahoma City”, a declarat Virgil Munteanu, vicepreședinte al Fundației Nadia Comăneci.

Cupa „Nadia Comăneci” este doar unul dintre proiectele inițiate de Fundația Nadia Comăneci pentru susținerea gimnasticii românești. Un alt program important desfășurat de fundație este „10 pentru gimnastică”, ce urmărește sprijinirea, încurajarea și promovarea sportului de performanță și a gimnasticii în special, strângând fonduri pentru a susține pregătirea sportivă a copiilor și tinerilor din cluburile de gimnastică din țara noastră.

Close
Închide
  Close