Mergi direct la conținut »
”Greul” Bogdan Dinu, pe urmele campionilor Doroftei şi Bute
Sport Libertatea > Sport > ”Greul” Bogdan Dinu, pe urmele campionilor Doroftei şi Bute

”Greul” Bogdan Dinu, pe urmele campionilor Doroftei şi Bute

Sâmbătă, într-o gală desfăşurată la Vaudreuil-Dorion, în provincia canadiană Quebec, pugilistul român de categorie grea, Bogdan Dinu, a obţinut cea de-a zecea victorie din cariera de profesionist, învingându-l la puncte după un meci de şase reprize pe americanul Avery Gibson. A fost, totodată, şi prima reuşită după ce Dinu a semnat contractul cu firma canadiană Interbox, el fiind antrenat de-acum înainte de către Stephan Larouche, cel care i-a îndrumat din colţ şi pe Leonard Doroftei, Adrian Diaconu şi Lucian Bute.

Se spune că mai bine mai târziu, decât niciodată. E un adevăr ce poate fi aplicat şi boxerului de 27 de ani, Bogdan Dinu. Cu un potenţial uriaş, pugilistul originar din Buzău, este, de ani buni, marea speranţă românească la categoria grea. Sigur, există şi un Cristian „Hummer” Ciocan, dar cine a privit luptele acestuia ştie că „greul” din Pechea este la ani-lumină de nivelul „greilor” din înaltul ierarhiei categoriei.

În schimb, Dinu, dincolo de titlul de campion mondial la juniori obţinut în 2003, a arătat încă de la trecerea la profesionism, în 2008, că are acel „ceva” în plus, fără de care forţa brută, dar lipsită de tehnică şi viteză, e aproape întotdeauna sortită cel mult unor victorii întâmplătoare şi efemere, dar nu unui destin pugilistic cu adevărat măreţ.

Din păcate, anii au trecut, iar Dinu a ajuns doar la a zecea luptă – e drept, câştigându-le pe toate – în şase ani la profesionişti. Cauze există, ele sunt combinate, dar, pe scurt, Bogdan nu a avut susţinerea necesară din partea „cui trebuie” într-o lume a boxului plină de jocuri de culise. Asta l-a şi făcut să-şi păstreze până de curând slujba de jandarm.Nu mai în urmă de 8 martie, în acest an, el împărţea flori, împreună cu coleegii lui, prin Buzău, de Ziua Femeii. În felul acesta, e practic imposibil să speri la o adevărată carieră de boxer profesionist, cu meciuri sporadice, pregătire specifică doar atunci când e posibil, cu pauze lungi, ani întregi fără vreun meci sau doar cu unul singur, iar lista de „aşa nu” poate continua toată ziua. Privind retrospectiv, din 2008 încoace, cea mai mare realizare a lui Dinu a fost primirea titlului de „cetăţean de onoare” al municipiului Buzău. Frumoasă recompensă, nu zic nu, dar total insuficientă pentru un sportiv cu potenţialul lui.

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă
Recomandări

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă

Bogdan Dinu a boxat în noiembrie 2012, la Bell Centre din Montreal, într-una din luptele din deschiderea intalnirii dintre Lucian Bute şi rusul Denis Grachev, când l-a făcut KO în repriza a patra pe canadianul Eric Martel Bahoeli.

Totuşi, poate în ceasul al 12-lea, Bogdan a făcut, în fine, un pas important pentru cariera lui, semnând un contract cu firma canadiană Interbox şi avându-l de acum antrenor pe cunoscutul Stephan Larouche, fostul indrumator din colţ al altor români, precum Leonard Doroftei, Adrian Diaconu, Ionuţ „Jo Jo” Dan şi, desigur, Lucian Bute. Deocamdată, victoria obţinută sâmbătă în faţa unui american la fel de novice ca şi Dinu la profesionişti, dar transformat după doar cîteva meciuri, se pare, în „carne de tun”, nu înseamnă mare lucru.Dar faptul că Bogdan s-a decis să se mute cu familie, cu tot, în Canada, indică hotărârea lui de a încerca măcar să bată la portile boxului mare şi poate chiar să intre în lumea selectă a greilor de valoare, aşa cum ar fi meritat deja.

O singură temere am: să nu cumva să „beneficieze” dinspre Larouche de sfaturi şi îndrumare la „nivelul” celor primite de Lucian Bute în confruntarea cu Froch. În rest, Dinu are calităţile şi dreptul de a-şi încerca şansa! Pentru că, de fapt, mai bine mai târziu decât… prea târziu.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close