MENIU CAUTĂ
07 Sep. 2018 05:18

În anul Centenarului se aleargă la Alba Iulia! Sunt așteptați la start 1.000 de sportivi

Distribuie

În anul Centenarului se aleargă la Alba Iulia!

Pe 22 septembrie, cu ocazia celei de-a patra ediții a Alba Iulia City Race, orașul Unirii se va transforma încă o dată în capitala atletismului românesc.

Cei 1.000 de alegători așteptați la start urmează să ia cu asalt cele trei trasee pentru adulți, semimaratonul de 21 de kilometri și 700 de metri diferență pozitivă de nivel, crosul de 10 kilometri și 300 de metri diferență pozitivă de nivel, ambele curse ajungând pe impunătoarea colină care străjuiește valea Mureșului, semimaratonul chiar și pe vârful Mamut, și cursa populară de aproximativ 3 kilometri, care are un trase unic și spectaculos în totalitate în limitele cetății Alba Carolina (tot aici se desfășoară și Kids Race, de fapt sunt mai multe curse pentru copii, pe categorii de vârstă).

Peisajul spectaculos, traseele minunate și orașul primitor nu sunt singurele beneficii pe care alergătorii le vor avea la Alba Iulia City Race, pe lângă kitul generos pentru toți participanții, primii dintre ei vor fi recompensați și cu premii în bani, bugetul total de premiere ajungând la 20.000 de lei. Se mai pot face încă înscrieri, online până pe 14 octombrie (albaiulia.cityrace.ro), sau la fața locului în funcție de numărul de locuri disponibile la acea dată (nu și în ziua concursului).

Pe 22 septembrie, în anul Centenarului, în orașul Marii Uniri, printre zidurile cetății Alba Carolina și de-a lungul cărărilor de pe masivul Mamut, va avea loc a patra ediție a Alba Iulia City Race, eveniment oferit de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Până pe 14 septembrie vă puteți înscrie on-line, pe site-ul competiției (https://albaiulia.cityrace.ro/detalii-inscriere/), pentru a lua parte la una din cele patru curse, SEMIMARATON (21 km și 700 metri diferență de nivel pozitivă), CROSUL STAR TRANSMISSION (10 km și 300 metri diferență de nivel pozitivă), CURSA CETĂȚII SELGROS (2,7 km și 45 metri diferență de nivel pozitivă), pentru copii organizându-se un KIDS RACE cu startul și finișul în Cetate.

Vino să alergi în ”Cealaltă Capitală”! Ne vedem în anul Centenarului la Alba Iulia, acolo unde ”istoria își retrăiește gloria”!

Alba Iulia City Race

Alba Iulia este orașul unde ”istoria își retrăiește gloria”, este locul unde, cu ocazia Alba Iulia City Race, copleșitoarea și spectaculoasa cetate Alba Carolina primește sportivi din toată țara și îi îndeamnă să descopere măreția de altădată alergând pe sub porțile grandioase și prin șanțurile vechi delimitate de ziduri masive.


Gigi mână de aur. Becali a câștigat 240 de milioane de euro doar de la FCSB. Marea lui ambiție: „Vreau ca până în 2028 să câștig un miliard de euro din fotbal!”

Citește mai multe despre Alba Iulia și atletism pe Libertatea.

Comentarii